Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Samen boeken kopen in Steenwijk: altijd een goed idee. (Of: hoe een vervelende vakantie toch nog leuk werd.)
Samen boeken kopen

Samen boeken kopen in Steenwijk: altijd een goed idee. (Of: hoe een vervelende vakantie toch nog leuk werd.)

Afgelopen voorjaarsvakantie voelde ik me niet zo goed; pms, vermoeidheid en allerhande virusjes hadden zich verenigd en dat vernachelde mijn vakantie. Toch heb ik 1 waanzinnig leuke dag gehad en dat kwam – zoals altijd- door boeken. Nou ja, en door mijn middelste dochter. Die ook.

Want wat deden middelste en ik? We gingen samen naar Boekhandel Groenendijk in Steenwijk. Een aantal maanden geleden schreef ik voor Ogma al eens een tweedelig artikel over waarom dit mijn favoriete boekwinkel is, nu werd ik hierin opnieuw bevestigd. Wat een supertoffe winkel! Wat een aardige mensen werken er ook. Een warme douche die zeer welkom was.

Beiden hadden we, mijn dochter en ik, een missie. Ik wilde een paar kado’s scoren en heel misschien een boekje voor mezelf (maar niet teveel, want: goede voornemens). En het nieuwe boek van Will Schackmann. Lente, mijn bijna negenjarige kwam gewapend met een wenslijst die uit vier a4-tjes bestond. Hoezo boekenwurm? Paul van Loon, Roald Dahl en Geronimo Stilton stonden het hoogst op de lijst.

Beiden verlieten we uiterst tevreden het pand.

Lente kocht dit:

 

Samen boeken kopenTwee spannende boeken uit een serie die ze nu bijna compleet heeft en een echte Geronimo Stilton, inclusief geuren. Allemaal tweedehands.

Samen boeken kopenEn kreeg er tot haar verrassing ook nog een Stilton goodiebag bij ook!

Ik kreeg goed advies en kocht dit:

 

Samen boeken kopen

 

Heel veel goede kinderboeken om cadeau te doen, twee Steven Saylor boeken, een Owen Archer boek van C.M. Robb, een antiek boekje over Wagner’s Parcival opera en het derde boek van Will Schackmann: de kinderkolonie. En een paar heel leuke linnen tasjes, ideaal als je zoals ik vaak boeken kado geeft.

Oh en dit voor de aankomende negende verjaardag:

 

Samen boeken kopenEen stoere Kluitman over vampierhamsters. Hoe cool is dat?!

Dat is dus wat ik zo waardeer aan Boekhandel Groenendijk. Die verrassende speelse mix van nieuw, afgeprijsd nieuw (en sommige echt waanzinnig afgeprijsd) en tweedehands, gecombineerd met vriendelijke service en advies. Stralend van gelukshormoontjes vertrokken we samen weer naar huis.

Mijn Lente las de twee spannende boeken dezelfde avond nog uit. En toen haar vader en jongste zusje de volgende dag samen weg gingen en ik bang was dat zij ook mee had gewild, plofte ze op een stoel neer. ‘Zo, dat is lekker rustig. Kan ik tenminste lekker mijn Geronimo Stilton gaan lezen. Mij zie je voorlopig even niet meer, hoor mama.’

En dat was zo.

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren