Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Stephen King eng? Welnee joh! Hier vier boeken om rustig aan meneer King te wennen.
Under the Dome

Stephen King eng? Welnee joh! Hier vier boeken om rustig aan meneer King te wennen.

Al sinds het allervroegste begin van Ogma probeer ik mijn lieve collega Mirjam er van te overtuigen dat zij boeken en verhalen van Stephen King moet gaan lezen. “Neeeeeee, eng!!!!” was dan het standaard antwoord. Ja, dat is wel het beeld van King natuurlijk; the master of horror. Iets met enge clowns, vampiers en heel veel nare mensen. Klopt ook wel een beetje en daarover later meer, want ik persoonlijk kick daar best op en ik ben vast niet de enige, toch? Toch?!?!

 

Stephen King is niet eng

 

The Eyes of the Dragon

While evidence is gathered, and the land of Delain mourns, Flagg the King’s magician, unscrupulous, greedy and powerful, plots. Soon the King’s elder son, Peter, is imprisoned in the needle, the top of a high tower, for his father’s murder. And Thomas inherits the throne. Only Peter knows the truth of his innocence, and the true evil that is Flagg. Only Peter can save Delain from the horror the magician has in store. He has a plan, but it is rife with danger. And if he fails, he won’t get a second chance.
Als dit boek in het Nederlands in onze boekenkast stond dan mocht zelfs mijn achtjarige dochter het lezen. King schreef het verhaal tenslotte voor zijn eigen kinderen. Met dit boek week hij voor het eerst af van het horror genre, wat hem door zijn fans niet in dank werd afgenomen. Epic fantasy? En dan nog geschikt voor kinderen ook??? Dit vormde dan weer de inspiratie voor het boek Misery, waarin een schrijver door zijn grootste fan wordt gedwongen om een boek te herschrijven omdat zij het niet eens is met de afloop van het verhaal.

 

Over leven en schrijven

Nou goed, dit is natuurlijk een beetje valsspelen want het gaat hier om een combinatie van autobiografie en schrijfcursus. Maar als ik nou van iemand een schrijfcursus zou willen hebben… Je kunt maar beter meteen van de allergrootste de fijne kneepjes van het vak leren toch. En of je nu van zijn werk houdt of niet (zelfs niet na mijn fijne tips van vandaag), dat hij groots is valt niet te ontkennen. Hij spaart zichzelf ook niet in het autobiografische gedeelte van dit boek, the man had issues.

 

22/11/1963

Een speculatieve thriller; wat als Kennedy niet was neergeschoten? Ik vind dat altijd mooie ideeën om mee te experimenteren en King doet dat als de beste. Het begint al met het levendige beeld dat hij van de jaren 50 en 60 schetst, de dreiging uit het Oosten, McCarthyisme en de aanloop naar de gebeurtenissen in 1963. Fantastisch gedaan.

 

Under the dome

It is the story of the small town of Chester’s Mill, Maine which is inexplicably and suddenly sealed off from the rest of the world by an invisible force field. No one can get in and no one can get out.
The normal rules of society are suddenly changed and when food, electricity and water run short, the community begins to crumble. As a new and more sinister social order develops, Dale Barbara, Iraq veteran, teams up with a handful of intrepid citizens to fight against the corruption that is sweeping through the town and to try to discover the source of the Dome before it is too late . . .
Vergeet de serie, lees het boek! Een puntje van je stoel thriller met een sci fi tintje, maar waar King vooral zo goed in is, is doorgronden wat mensen in het nauw drijft.

 

In welk boek van deze lijst begin jij? Of ben je al een ware King kenner?
Gelukkig heeft Mirjam een hele geschikte boyfriend die de druk mede heeft opgevoerd en is zij inmiddels niet meer onbekend met het oeuvre van meneer King. Haar oordeel; “We might have a thing going on.”

Dus laat je niet tegenhouden door vooroordelen hè. Doen wij ook nooit *ahum*

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

6 Comments

 • Annemieke

  3 april 2017 at 10:27

  Ik heb geprobeerd Dromenvanger te lezen maar ik kwam maar tot halverwege, haha. Maar Under the Dome heb ik nog staan en ook een boek over schrijven van hem. Dus hopelijk trekt mij dat wat meer. The Eyes of the Dragon klinkt mij wel goed in de oren als fantasy liefhebber, haha.

  Beantwoorden
  • Ogma

   3 april 2017 at 17:39

   Dromenvanger was één van de weinige boeken van King waarin ik wel vier of vijf keer ben begonnen voordat ik het eindelijk uitlas. Toeval? Of misschien niet het meest toegankelijke boek? Als je van fantasy houdt dan is They Eyes of the Dragon heel gaaf! Succes 😉

   Beantwoorden
 • Tamara TS

  4 april 2017 at 00:01

  Ik ben ooit begonnen met Carrie en compleet verslaafd aan Stephen King. Over leven en schrijven heb ik helaas nog niet in mijn collectie, maar volgens mij heb ik de rest wel bijna allemaal. 😊 Mijn favoriete boek is De Beproeving, gevolgd door Storm van de Eeuw.

  Beantwoorden
  • Ogma

   6 april 2017 at 18:46

   De Beproeving staat ook in mijn favorieten top 5, prachtig! Storm van de Eeuw vond ik dan weer niet fijn lezen als script, maar de miniserie was wel geweldig.

   Beantwoorden
 • Marcia

  4 april 2017 at 20:53

  Ik ben ook een echte fan van zijn boeken. Ook al heb ik ze nog lang niet allemaal gelezen. Hij heeft ook een groot aantal boeken op zijn naam staan. Ben momenteel Vel over been aan het lezen. Ik vind zijn schrijfstijl altijd heel herkenbaar maar beslist niet vervelend. Mobiel, vind ik een geweldig eng boek. Waaaah, een wereld vol zombies door een soort signaal wat veroorzaakt wordt door de mobiele telefoon. Ik denk er wel eens aan als je iedereen om je heen maar op z’n telefoon ziet kijken. Brr..

  Beantwoorden
  • Ogma

   6 april 2017 at 18:48

   Ik heb ze ook nog niet allemaal gelezen hoor. De meeste fans zullen me voor gek verklaren, maar ik moet De Donkere Toren serie nog steeds lezen 😉 En ja die mobieltjes, inspiratie ligt dus gewoon in hele alledaagse dingen hè.

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren