Pagina’s

Celebrate Books

De magie van maart en de Boekenweek van Ogma

Zaterdag 25 maart, de aftrap van de Boekenweek. Een week lang Verboden Vruchten. Hebben wij ze geplukt?

Celebrate Books

Op het Feel Good and Shop Event in Veghel was Mirjam als blogger van de partij. Daar heeft ze gezellig gekletst met Sandra van Celebrate Books. Als je van Young Adult houdt en van mooie, fijne cadeautjes bij je boeken dan moet je zeker eens een boekenbox bij haar bestellen!

CircusPatz

En ja hoor, ze deed het echt! Een selfie met Mr. Patz van het Verhalen Laboratorium CircusPatz. We schreven al eens een stukje over Villa Willemina, een lekker gek avontuurlijk verhaal over een meisje met haar eend en een huis vol opa’s en oma’s. CircusPatz heeft nog veel meer hele toffe boeken gemaakt die we ALLEMAAL willen lezen. En jullie?

Zwerfboeken voor de Boekenweek

Ondertussen zat ik in de trein naar Zwolle en liet ik overal zwerfboeken achter. Gewoon, boeken op plekken neerleggen en dan hopen dat ze bij iemand terecht komen die er van gaat genieten. Van Stichting Kinderzwerfboek kreeg ik een geweldig pakket met boeken voor mijn minibieb en Kinderzwerfboekstation, maar het waren er zo veel dat ik het wel zo leuk vond om ook in het wild wat uit te delen. Het was heerlijk weer, dus spread the book love! Met wisselend succes, want natuurlijk kwamen er weer mensen achter mij aan; “Mevrouw, u vergeet uw boek!” Of die jongen op het station die mijn liefdevol gestrooide boek van het bankje smeet omdat hij blijkbaar niet genoeg ruimte had om te zitten….

Waanders in de Broeren

In Zwolle ga je als boekenwurm natuurlijk naar Waanders in de Broeren. Er stond een schaal met appels op een tafel. We namen er eentje zonder te vragen of dat de bedoeling was; Verboden Vruchten! Stouter werd het niet deze week…
Om te compenseren liepen we snel nóg een kerk in, daar was een tweedehands boekenmarkt te vinden. Maar in hoeverre ik mijn ziel kan redden met de daar aangeschafte Griezelbus Drie?

Was dat alles?

Nou nee! We trapten maart af met een veelbewogen onderwerp; Vrouwendag. Als Ogma redactie hadden we besloten om allemaal een boek te behandelen over een (literaire) vrouw die wij bewonderen. Jolanda liet met haar recensie van Scapegallows Martine een nieuwe schrijfster ontdekken, en Simone’s verhaal was bijzonder emotioneel en persoonlijk. Maar na alle stoere vrouwen op Ogma en overige social media, begon Mirjam toch wat vraagtekens te zetten bij alle aandacht voor stoer. We zijn erg benieuwd naar jullie mening, maar ook naar boeken over vrouwen die jullie interessant vinden. En dat hoeven dus zeker geen stoere boeken of vrouwen te zijn!

Dit wil je ook zeker niet missen!

En met al dit link geweld is jullie weekend zeker gevuld. Wie gaat er zondag op stap met het Boekenweekgeschenk van Herman Koch? Je kunt zondag 2 april gratis reizen met de trein op vertoon van ‘Makkelijk Leven’. Bon Voyage!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren