Pagina’s

Saeculum

Tussendoortjes uit de bibliotheek, want ik had nog niet genoeg te lezen ofzo

Soms wil je als boekenblogger de boel ook wel eens de boel laten. Gewoon eens een boek lezen zonder ergens speciaal op te letten en het na afloop lekker aan de kant te gooien zonder er nog wat mee te doen. Genieten en uit is uit, klaar! Tegenwoordig heb ik ook weer de beschikking over een bibliotheek pas en dat maakt het nog makkelijker om heel impulsief, tussendoor eens een boek op te pakken waar ik helemaal niks mee hoef te doen.

Om er dan vervolgens tóch weer een foto van te maken. Want gezellig, op Instagram. En dan te bedenken dat het best wel leuk is om te laten zien wat je dan zoal tussendoor uit de bibliotheek haalt (Dostojevski? Kafka? Virginia Woolf?). Kansloos….

 

Saeculum

 

Saeculum – Ursula Poznanski

Een groep jongeren trekt een verlaten bos in om een middeleeuws rollenspel te spelen. Snap ik, ik ben zelf ook gek op middeleeuwse- en fantasyfairs. Het lijkt me geweldig als je dat eens live action kunt meemaken, alleen loopt deze game nogal snel uit de hand. Bastiaan heeft zich over laten halen door zijn nieuwe vriendin, voor hem is dit allemaal nieuw. Het gerucht gaat dat de bossen waarin het spel wordt gespeeld vervloekt zijn, maar dat neemt (bijna) niemand serieus. Totdat de eerste speler verdwijnt. Al snel is niemand zijn leven zeker en afgesloten van de moderne wereld met niets anders dan 14e eeuws gereedschap loopt de situatie al snel uit de hand.
Behoorlijk spannende Young Adult, tof onderwerp, teleurstellend einde. Op een gegeven moment zag ik het plot wel aankomen en de epiloog was mij een beetje te zoetsappig. Wel heerlijk vlot geschreven zodat ik het in één middag bij een flinke pot koffie uitlas. Ursula Poznanski komt uit Oostenrijk, dus ik heb wél mooi een punaise verdiend in de Around the world in 80 books challenge!!

 

Bibliotheek

 

De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen – Will Mabbitt

Mijn grote dochter nam dit boek mee in de trein en zodoende werden we bijna uit de stiltecoupé gegooid. Ze kon namelijk niet stoppen met lachen. En dan niet een beetje glimlachen, nee keihard schaterlachen. Ik schrok me een paar keer kapot. Tot ze het boek bijna uit had, toen zat ze plots met glazige ogen te verkondigen dat ze écht niet hoefde te huilen. Heus niet. Dat boek wilde ik dan ook wel eens proberen. Merel Jansen wordt op een nacht uit haar bed ontvoerd naar een andere wereld door een bende beesten piraten. Als zij ooit weer thuis wil komen moet zij de kapitein van het schip helpen zoeken naar een schat. Ondertussen heeft ze nog steeds haar pyjama aan. Ook ik moest hardop lachen. Wat een heerlijk boek! Perfect voor stoere meisjes!

 

Bibliotheek

 

Hygge, het geheim van de Deense lifestyle – Marie Söderberg

Hygge was natuurlijk een beetje dé hype van afgelopen najaar en winter. Aan de ene kant denk ik dan “het zal wel”, maar toen ik dit boek bij de bieb zag liggen mocht het toch mee. Want nieuwsgierig ben ik dan ook wel weer nadat iedereen zo lyrisch is geweest over die gelukkige Denen. Bovendien: score! Ik kan Denemarken afvinken op mijn wereldkaart! En wat is dat nou, dat Hygge? Eigenlijk iets waar wij al jarenlang heel erg goed in zijn. Vroeger bij mijn ouders thuis al. Alleen heet het bij ons gewoon “gezellig” of op zijn Frysk “smoek”. Maar dat is vast niet exotisch genoeg voor een bestseller. Blij dat ik dit boek lekker gehuurd heb bij de bibliotheek zeg, al was het best hyggelig hoor met de chocolademelk en wat lekkers erbij.

 

Bibliotheek

 

Oryx en crake & Het jaar van de vloed – Margaret Atwood en De Oversteek – Justin Cronin

Omdat ik één dikkerd niet genoeg vond. Margaret Atwood, oh ik vind haar zo geweldig! The Handmaid’s Tale zou iedereen moeten lezen, maak dat boek verplicht op scholen, actueler dan ooit joh!! En de Shakespeare nerd in mij werd heel erg blij van haar laatste boek. Maar ooit werd mij door een lezer Oryx and Crake aangeraden. En nu ben ik nog fanner dan ooit.
Tussendoortjes noem ik dat, maar De Oversteek is dus 994 pagina’s dik en dan is het nog maar deel 1 van een trilogie ook. Geloof mij, het voelt niet als een eindeloos lang verhaal, maar je vliegt hier doorheen. Als je armen het omhoog kunnen houden tenminste. Met deze biebbuit heb ik spierballen gekweekt. Gelukkig maar, want tijd voor de sportschool had ik natuurlijk niet meer, dat snappen jullie wel.

 

Komen jullie vaak in de bibliotheek?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • Yvonne

  29 maart 2017 at 07:59

  Ik zat net te twijfelen of ik mijn biebpas wilde verlengen of niet, maar dacht na jouw blog: doen! En dan ook lekker veel boeken halen, omdat het zo leuk is om te lezen en omdat ik ook die ‘around the world in 80 books challenge’ wil halen, leuk! Streep ik alvast Zweden af voor Pippi Langkous 🙂

  Beantwoorden
  • Ogma

   30 maart 2017 at 18:37

   Oh wat leuk dat je mee wilt doen! En de bibliotheek is gewoon een heerlijke plek. Ook al haal je er maar vier of vijf boeken per jaar, dan heb je het geld er al uit.

   Beantwoorden
 • Marcia

  1 april 2017 at 09:53

  De Oversteek is fantastisch en naar Oryx en Crake ben ik nog altijd benieuwd – The Handmaid’s Tale is en blijft een van mijn favoriete klassiekers. Ik ben ook wel benieuwd naar Saeculum, want ik las eerder Erebros van dezelfde schrijfster en die was erg goed.

  Beantwoorden
  • Ogma

   3 april 2017 at 17:42

   Zo wil ik nu Erebros wel lezen inderdaad. Heb jij de trailer van de serie van The Handmaid’s Tale al gezien? Dat ziet er goed uit joh! Zo jammer dat we hier geen Hulu hebben.

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren