Pagina’s

Schaduwblind Club Duister

Welkom bij Club Duister: Schaduwblind

Blij verrast was ik door het boek Schaduwblind, het eerste deel van Club Duister. Het boek is geschreven door Veronique Marien en is voor dappere lezers vanaf 12 jaar (aldus de uitgever Kramat). Ik mocht het boek van hen ontvangen en lezen, maar had echter niet verwacht er zo volledig in te worden gezogen. Zover zelfs dat ik het grootste deel las tijdens een bezoekje aan de overvolle indoor speeltuin in mijn woonplaats. Menig moeder die dit leest zou hierdoor onder de indruk kunnen zijn.

 

Schaduwkant Club Duister

 

Een realistische hoofdpersoon

Het boek gaat over Sam, een jongen die vreselijk gepest wordt, geen vrienden heeft en een heel laag gevoel van eigenwaarde heeft. Iets waar ik me (zelfs als volwassene nog) erg in kan vinden. Hoewel Sam’s geval extremer is dan dat van mij, moet ik er bij zeggen!

Toch vind ik het zo goed om een keer te lezen over een hoofdpersoon die met dingen worstelt waar op dit moment in het echte leven ook zo enorm mee gevochten wordt. Pesten, het is altijd een ding geweest maar het lijkt alsof het tegenwoordig steeds heftiger wordt. Een tiener die op dit niveau worstelt met zijn zelfbeeld, kom je niet vaak tegen in de jeugdliteratuur. Ik vind het fijn dat daar aandacht aan wordt besteed.

Veronique Marien weet in dit boek een goede flow neer te zetten tussen de alledaagse problemen die Sam bezig houden en het echte kwaad dat daarnaast speelt. Sam’s lot lijkt in ieder geval drastisch te veranderen wanneer hij tijdens een schoolreisje bij een gesloten tentoonstelling terecht komt over Azteken. Een woedende, mysterieuze schaduw bedreigt zijn leven en dat van een ieder om hem heen. Gaat Sam het voor elkaar krijgen om het onheil te weren, voordat er onschuldige slachtoffers vallen?

Schaduwblind is echt een meeslepend boek met een verrassend einde, een aanrader voor jonge tieners. Met het open einde laat ze ons met smacht wachten op het volgende deel. Ik ben dan ook benieuwd waarmee Veronique hierna gaat komen.

Simone van Noort, ofwel tante Poppedeintje. Ik ben een moeder van 2 kids die graag leest, maar er de laatste jaren veel te weinig tijd voor had! Getrouwd met een hele lieve metal bassist. Bofkont ben ik! Herstellend van een burn out schrijf ik over het wel en wee in het leven waarvan ik mijn prioriteiten her- euh… prioriteer. Dan ben ik ook nog aspirerend kinderboeken schrijfster en pedagogisch medewerker.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren