Pagina’s

Harry Potter the exhibition

Harry Potter the Exhibition; nerdgasms galore!

Maandenlang keken we er naar uit, ik sliep er de laatste nachten voor het eindelijk zo ver was zelfs slecht van; Harry Potter the Exhibition! Kinderen maakten kostuums in orde, er werd geknutseld en veel geappt tussen Simone en mij. Want de kinderen en echtgenoten mochten dan misschien wel mee, wij stonden natuurlijk het hardst te geeken daar voor het toegangspoortje van de Cinemac.

 

Harry Potter the exhibition

Het begon fantastisch met een welkom van de Sorting Hat, die mijn dochter in Ravenclaw plaatste en het werd alleen maar beter!

 

Harry Potter the exhibition

Ik bedoel, hoe vaak krijg je de kans om een selfie te maken met the most fabulous Dawn French?

 

Harry Potter the exhibition

Kostuum na kostuum en vele mini sets zijn er te zien. Zoals hier een stukje van Harry’s slaapkamer…

Harry Potter the exhibition

…of Gilderoy Lockhart’s kantoor.

 

Harry Potter the exhibition

Quidditch, de enige sport waar ik dus wél naar zou kijken!

Harry Potter the exhibition

Mandragora’s verpotten. Als je denkt dat je kinderen een rotherrie kunnen maken. Oorwarmers zijn inderdaad geen overbodige luxe. Tof item, now please shut the fuck up!

Harry Potter the exhibition

Riddikulus!!!

Harry Potter the exhibition

Hier en daar werd het best even spannend voor de kleintjes!

Harry Potter the exhibition

Maar gelukkig waren er ook snoepjes!!!

Money well spent?

Op Instagram kwamen meteen de vragen toen we een paar kiekjes deelden, want men had blijkbaar ook veel negatieve geluiden gehoord. Zo hadden mensen meer spektakel verwacht, vond men dat je er te snel doorheen was en dat de entreeprijs te hoog was.

Goedkoop is anders inderdaad, volwassenen 18,50 tot 20,50 en kinderen 14,50 tot 16,50 euro. Maar wij kochten een familiekaart, waren 65 euro kwijt en konden zo met twee volwassenen, twee kinderen en een peuter naar binnen. Dan valt de prijs toch weer mee. Met zijn allen naar Science museum Nemo (ook hoog op de wensenlijst van het grut)? Dan ben ik ook 16,50 per persoon kwijt.

Wij kregen wat we verwachten, namelijk zo veel mogelijk props uit de film op elkaar gepropt in een sfeervolle setting. Weinig interactiviteit? Er was de Sorting Hat (er werden willekeurig een aantal vrijwilligers uit het publiek gekozen en niet alleen kinderen), het verpotten van de mandragora’s en een potje zwerkbal. Ga verder uit van een ouderwetse museum ervaring waarbij er echt heel veel te zien is. Je kunt er ook zoveel tijd voor nemen als je wilt. Er doorheen lopen en het opnemen kan, dan ben je snel klaar. Bordjes lezen, alle details in je opnemen, nog eens teruglopen om te zien of je iets hebt gemist, nog even een selfie maken met een mooi item. Neem een audiotour als je nog langer onder de pannen wilt zijn. Ga met leuke mensen die net zo blij worden van de magische wereld van J.K. Rowling, dan is het gegarandeerd genieten.

Ben ik dan nu wel heel positief?

Tja, erg spannend is mijn leven nu ook weer niet, als full time moeder in een klein Fries stadje. Ik ben snel onder de indruk 😉 Zonder gekheid; het licht had wel iets minder sfeervol gemogen (bijna alle foto’s mislukt én zowat mijn kinderen voorgoed kwijt geraakt), het was best druk en die winkel met merchandise aan het einde sloeg werkelijk nergens op. Het goedkoopste waren de Bertie Botts Every Flavour Beans á 10 euro per potje. En dan pas vanaf 40 euro weer iets. Daar staan die kinderen dan met hun 5 euro rapportgeld.

Maar dit is ook weer zoeken naar minpunten natuurlijk. Alsof een uitje staat of valt met een bezoek aan het souvenir winkeltje! Nee daar hadden we al lang wat anders op bedacht, maar daarover een andere keer meer. Voor de échte fans is Harry Potter the Exhibition gewoon een feestje.

Simone, zullen we nog een keer?

 

Je kunt nog tot 30 juni naar Harry Potter the Exhibition in Cinemac in Utrecht, klik hier voor meer info.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

 • Jolanda

  20 maart 2017 at 08:36

  Ik vond het ook echt heel leuk! Ik was bang dat dochterlief van 14, die zich er enorm op verheugd had, het ontzettend tegen vond vallen, want tja, de jeugd wil spektakel tegenwoordig. Maar niks hoor, ze vond het GEWELDIG! Alle bordjes met begeleidende tekst werden van voor tot achter gespeld en het was van “Oh, mam, kijk daar……weet je nog uit welke film”. We hebben er echt de tijd voor genomen, en dan vond ik het bedrag niet te hoog hoor. Maar het is natuurlijk net wat je denkt te verwachten, of het tegenvalt of niet. Wij vonden het gewoon erg leuk (en doen ook niet wekelijks een uitje, misschien scheelt dat ook).

  Beantwoorden
  • Ogma

   20 maart 2017 at 11:21

   Precies dat ja. Voor het grote Harry Potter spektakel zal je toch naar het buitenland moeten. Een rondreizende expositie kan natuurlijk geen volledige studio of pretpark zijn. Maar wat leuk dat jullie samen ook zo hebben genoten!

   Beantwoorden
 • henriette

  20 maart 2017 at 13:51

  Technopolis Mechelen is vast te ver weg voor jullie. Volgens mij vergelijkbaar met Nemo (denk ik want daar ben ik nooit geweest) maar waarschijnlijk niet genoeg goedkoper om de reiskosten eruit te halen.
  Harry Potter zijn we niet geweest, prijs speelt toch ook mee daarin.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren