Pagina's

Oh she glows

Oh she glows; boordevol vegan inspiratie!

Weten jullie nog dat ik ‘Dieren Eten‘ van Jonathan Safran Foer las en mij voornam om vlees van het menu te schrappen? Goed voornemen hè? En ik kan met trots vertellen dat ik het heel erg goed heb volgehouden, op één of twee sociale gelegenheden na. De volgende uitdaging was het zoeken naar lekkere, vegetarische gerechten. Want die vegaburgers uit de supermarkt, daar ben je echt heel snel flauw van. Bovendien zijn ze ook nog eens verre van gezond als je ze te vaak eet.

 

Oh she glows

 

Vegan inspiratie

Dus toen ik een persbericht ontving over Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon deed ik een klein vreugdedansje (ik ben namelijk nog een van die ouderwetsche mensen die recepten liever uit een boek leest dan vanaf internet). Angela Liddon begon in 2008 met haar blog Oh She Glows, waarna in 2014 haar eerste kookboek volgde. Oh She Glows Elke Dag is haar tweede boek en staat weer boordevol vegan inspiratie. Nu is dat nog wel een wat drastischere omslag dan mijn vegetarische levensstijl, maar waarom ook niet twee a drie keer per week vegan eten en nog meer dierlijke producten besparen?

 

Oh she glows

 

Voor deze net-niet-kok is het van belang om eenvoudig te beginnen. Gelukkig staat Oh She Glows vol met lekkere gerechten voor beginners. Vooral de smoothies zijn uitermate geschikt voor elke keuken kluns. Stop alles in blender. Doe blender aan. Klaar. Zolang je niet vergeet het deksel er op te doen kan er niks mis gaan.

 

Oh she glows

 

Een reset was niet nodig, maar toevallig had ik alles in huis om deze smoothie te maken. Altijd leuk als je meteen los kunt met een nieuw kookboek. Terwijl ik smulde van mijn eerste echt lekkere zelfgemaakte smoothie, maakte ik een maaltijdplanning en een boodschappenbriefje.

Oh She Glows staat vol met recepten met ingrediënten die je in elke supermarkt kunt krijgen. Voor mij zeker belangrijk. Liddon is gek op kikkererwten. Wij gelukkig ook en daarom was ik ook zo blij met haar variaties op humus. Heerlijk op brood in plaats van vleeswaren en kaas!

 

Oh she glows

 

Ik voerde de moeilijkheidsgraad een beetje op en ging na de humus door met een salade. Wederom met kikkererwten, die kom je veel in dit boek. Natuurlijk was er in geen enkele winkel bosui te vinden (dat gebeurt mij altijd als ik eens besluit om uit te pakken) dus gebruikte ik het witte gedeelte van een prei. Het resultaat was er niet minder om. We aten het met een ciabatta en verse sla, maar in dit jaargetijde vind ik het toch meer iets voor de lunch. ‘s Avonds eet ik graag iets lekker warms. Maar zodra de zomer toeslaat zet ik dit regelmatig op tafel. Snel klaar en lekker!

 

Oh she glows

 

Hartstikke makkelijk, vegan koken!

Dezelfde week maakte ik ook nog de vegan burgers en gevulde zoete aardappelen met avocado en we hebben gesmuld. Oh She Glows Elke Dag is een groot succes hier in huis. Niet alleen is het fantastisch vormgegeven en staat het vol met mooie foto’s, de recepten zijn ook nog eens simpel, gezond en lekker. En voor wie toch wat meer uitdaging zoekt is er het hoofdstuk vol basisingrediënten; hoe maakt je zelf vegan mayonaise, hoe pers je tofu en een recept voor vegan kaassaus. De recepten voor koekjes, repen en desserts zullen iedereen laten watertanden, ongeacht levensstijl of dieet.

Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bedankt voor het recensie-exemplaar!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren