Pagina’s

Kringloopgeluk

Kringloopgeluk

Hoog tijd om weer eens naar de kringloop te gaan, ik was er tenslotte al eeuwen niet meer geweest. Nou vond ik deze kringloop nooit zo fijn, want de prijzen van de boeken waren meestal aan de hoge kant. Kan niet hè mensen! Maar het systeem is veranderd, heel makkelijk. Oftewel, er is nu een systeem opgezet, voorheen leken de prijzen op het principe van ‘hoe dikker, hoe duurder’ te zijn gebaseerd. De romans zijn nu twee euro en de rest is één euro. Daar kan ik mee leven. Wel grappig, er zitten nu gekleurde stickertjes op de boeken. Maar waar die kleurencodering voor staat… Geen idee. Maar goed, deze fijne selectie nam ik mee:

 

Kringloopgeluk

 

Good Morning, Midnight van Jean Rhys

Sasha Jensen has returned to Paris, the city of both her happiest moments and her most desperate. A friend has rescued her from the room in London where she had been trying to drink herself to death. Now her pas lies in wait for her in cafes, bars, and dress shops, coming to life again as vividly for the reader as it does for her, blurring all distinctions between nightmare and reality. The past is not all that looms threateningly on Sasha’s horizon. She does not trust the future, even as she knows she must move into it. When she is picked up by a young man, she begins to feel that she is still capable of desires and emotions. Few encounters in fiction have been so brilliantly conceived, and few have come to a more unforgettable end.

 

The Stone Diaries van Carol Shields

This is the story of Daisy Goodwill, from her birth in a kitchen in Manitoba, Canada, to her death in a Florida nursing home nearly ninety years later. Through Daisy’s life, Shields reflects and illuminates the unsettled decades of the twentieth century in this rich and poignant novel.

 

De Keukenjongen van Robert Alexander

Wat is er precies gebeurd in de nacht van de executie van de laatste tsaar van Rusland, zijn vrouw en vijf kinderen? Hoe kan het dat de lichaampjes van twee kinderen nooit zijn gevonden? En wat is er gebeurd met de juwelen van de Romanovs? Het mysterie rond de tsarenfamilie is nog altijd niet opgelost. Er is echter een getuige: Leonka, de keukenjongen van de Romanovs, die in de nacht van de executie door de communisten werd weggestuurd, heeft alles gezien. En nu, meer dan tachtig jaar later en inmiddels genaturaliseerd Amerikaan, doet hij zijn verhaal. Het verhaal van de laatste dagen van de Romanovs, hun executie en de vermiste lichamen; zo zou het gebeurd kunnen zijn…

 

Rien Poortvliet

…De vossen hebben holen van Rien Poortvliet

Oh Rien, ik houd van Rien. Ik nam ‘De vossen hebben holen’ mee. Wat is jullie favoriete Rien Poortvliet boek?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

  • Jolanda

    15 maart 2017 at 12:50

    Bij onze kringloop was het een chaos qua boeken. Heel veel naslagwerken en encyclopedieen die geen mens wil hebben. Maar toen ik gisteren iets ging brengen was er een nieuwe mevrouw aan het werk, die heel enthousiast de boeken aan het ordenen was. Vol enthousiasme liet ze mij de nieuwe boeken zien die waren binnengekomen, en ik ging zowaar met iets weg. Kijk, dan wordt het weer interessant om bij de kringloop te gaan neuzen (vooral omdat ik het boek gratis mocht meenemen van de eigenaar omdat ik ook spullen inbracht).
    Leuke boeken heb je buitgemaakt!

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren