Pagina’s

Februari

Over Slangen, Slachthuizen, de blooper van de maand en te weinig ruimte voor nieuwe boeken

Februari raasde kort maar krachtig voorbij. Die tweede maand van het jaar ligt elk jaar weer achter me voordat ik er goed en wel erg in heb, maar zowel op het blog als voor mij persoonlijk (Tineke that is, ik neem deze keer de honneurs waar voor ons maandoverzicht) waaide het ook nog eens flink!

 

Stormachtig

Zo was er natuurlijk Mirjam’s recensie van Kinderen waaien om waarin Mariëtte Baarda haar leven met migraine beschrijft. Bij mij thuis waaide er ook wat om. Zie hier de blooper van de maand:

FebruariCode Rood voor onze minibieb!

Bookhaul

Hieperdepiep hoera, ik was jarig en dan krijg je wel eens wat hè. Voeg daar nog een paar aardige uitgevers aan toe en een uitverkoop bij de plaatselijke boekhandel. Hoe kort de maand ook was, de stapel nieuwe boeken liep razendsnel op. Waar ga ik dit laten? Hoe krijg ik het allemaal uit? Wat een zalig luxe probleem. Kochten of kregen jullie deze maand nog nieuwe boeken ook al is dat helemaal niet nodig?

nieuwe boeken

 

Lurkers unite!

Weet je waar ik dus vreselijk goed in ben? In lurken! Dat is overal een beetje rond lezen, maar nergens een reactie achterlaten. Daarin verzaak ik wel mijn blogplicht, want het schijnt heel erg goed te zijn om lezers naar je blog te krijgen (gratis blogtip van moi). En nu ben ik best wel nieuwsgierig hoeveel lurkers we hier op Ogma hebben. We leren jullie graag kennen hoor! Dan beloof ik om ook eens wat vaker een gezellige reactie achter te laten hier en daar. Waar ik wel op reageerde was op dit verhaal over een slang op sterk water van Martine. Omdat ik nog heel veel meer verhalen wil horen over de heren B. en J.

Op Facebook deelde ik laatst onze gezamenlijke recensie van Slachthuis Vijf. Wij waren niet aardig voor Kurt Vonnegut zijn klassieker en ik vroeg me af of wij misschien een beetje lala im kopf waren. De meningen bleken verdeeld en deze recensie wil ik jullie niet onthouden. Een heel mooi genuanceerd verhaal waardoor ik geneigd ben om dit boek nog een kans te geven.

 

Wereldreis

Om aan al dat gewaai en gestorm te ontsnappen lazen we natuurlijk ook weer buiten onze comfort zone en reisden we af naar:

  • Zweden: mijn eerste ervaring met Henning Mankell. Een schrijver die bij meer lezers heel wat los heeft gemaakt.
  • India: meer dan alleen het land van pittig eten. Jolanda had hier een echte must read te pakken!
  • Japan: al ben ik nog niet zeker of ik in dit geval een beetje vals heb gespeeld of niet. Wat zeggen jullie er van?
  • Italië: op de valreep ontving ik van Xander Uitgevers een enorm spannende thriller!

 

En om nog even het reisthema vast te houden, hier nog wat fijne foto’s van de afgelopen maand!

 

nieuwe boeken

Anita ging op reis naar Schiermonnikoog en nam mee: Lena van Monique Bronkhorst

 

Februari

Ogma komt overal! Lezeres Bianco mailde deze foto vanaf haar skivakantie. Jouw foto ook op Ogma? Mail hem naar contact@ogma.nu en wie weet sta je wel in het volgende maandoverzicht!

Februari

En Mirjam bleef zelf lekker thuis, maar stuurde dit mooie boek op reis.

Dan ga ik nu dromen van mooie zomerdagen op bijzondere bestemmingen en welke boeken ik daar dan wil lezen. Wie dagdroomt er mee?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren