Pagina’s

Schaduw Mirko Zilahy

Schaduw van Mirko Zilahy; psychokiller in Rome

Drie moorden in drie dagen. De lijken verwond met de precisie van een chirurg. Afgeslacht als beesten. De verstikkende regen die Rome in zijn greep houdt, spoelt alle sporen weg. Het motief van de moordenaar mysterieus, zijn werkwijze curieus. Maar één man is in staat dit geheim te ontrafelen: commandant Enrico Mancini.

 

Schaduw Mirko Zilahy

 

Twee mailberichten in twee uur. Een persbericht over ‘Schaduw’ en een oproep voor een blogtour. De tekst op de achterflap laat niets aan de verbeelding over; dit belooft gruwelijk te worden. Maar één Ogma blogger is in staat om dit boek te lezen én tegelijkertijd een reep Tony’s Chocolonely te verorberen.
Gebukt onder een gebrek aan leestijd, neemt zij de opdracht met frisse moed aan. Eén ding is zeker, een georganiseerd huishouden zit er deze week niet in. Geen tijd om te wassen en te koken, er moet gelezen worden. Zal het Tineke lukken om op de afgesproken datum een recensie te leveren voor Xander Uitgevers?

 

Gekwelde ziel

Commandant Enrico Mancini is een schim van zichzelf na het overlijden van zijn vrouw aan kanker. Ooit was hij eens van de beste profilers van Italië, nu kan hij zijn eigen leed amper verdragen, laat staan dat van de rest van de wereld. Hij werkt aan een zaak die dood lijkt te lopen, de verdwijning van een vooraanstaand oncoloog. Dezelfde oncoloog waarbij Mancini’s vrouw in behandeling was. Maar dan wordt er een lijk ontdekt, een lichaam dat zo is toegetakeld dat men meteen uit gaat van een seriemoordenaar. In de dagen daarop volgen nog meer verminkte slachtoffers en Mancini wordt gedwongen om aan de zaak te werken.

 

Grimmig en duister

Plot en opbouw van Schaduw zitten geweldig in elkaar. De identiteit en het motief van de moordenaar blijven lang verborgen, maar de lezer mag nét iets eerder dan Mancini ontdekken wie de boosdoener is. Spanning alom terwijl je verder leest en wacht tot het kwartje bij het onderzoeksteam valt. De door de cover beloofde glinstering van regen én bloed is continu aanwezig en de sfeer is net zo grimmig en duister als de gekwelde detective. De schrijfstijl van Zilahy is misschien niet de meest toegankelijke, maar wel heel erg mooi. Ga er voor zitten en wentel je er in.

‘We hebben lief, we maken kinderen, we gaan naar ons werk. Iedereen heeft zijn hele kutleven lang een kuthobby en oefent een kutsport uit. En weet je waarom? Weet je waarom we zo ons best doen?’
Comello bewoog zijn hoofd van rechts naar links: ‘Om het goed te hebben?’
‘Om afgeleid te zijn van de gedachte aan de dood. Het is allemaal één groot rollenspel, dat dient om gefocust te blijven op de dagelijkse dingen.’
Een bliksemflits projecteerde zijn blauwe schijnsel in de kamer, waardoor die verlicht werd. Daarna kwam het zwart van de sterrennacht weer terug.

Ja zo heb ik ze het liefst. Seriemoordenaars met macabere plannen, opgejaagd door droefgeestige detectives, beide zo zwart als de sterrennacht.

 

Winnen!

Schaduw is de nieuwste uitgave uit de Europa Thriller Selectie, een reeks met de beste thrillers van Europese bodem. Als je mee doet aan de Hebban Challenge van dit jaar of onze Around the World in 80 Books challenge volgt (Met Schaduw heb ik namelijk een punaise in Italië kunnen prikken) kun je voldoende leesvoer vinden in deze selectie. Like de speciale pagina van Xander Uitgevers op Facebook en maak kans op een spannend boekenpakket!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren