Pagina’s

Geertrude Verweij

Pleidooi voor de alledaagse liefde

Groots en meeslepend moest het zijn, De Liefde. Zo las ik dat tenminste in tijdschriften in mijn jonge jaren.
Iemand waarmee je alles kon delen, iemand met wie je geweldige avonturen beleefde in bed en iemand die ook nog eens je beste maatje was. Iemand die van jouw niveau was en ook aantrekkelijk. Niet perse een fotomodel – werd er snel aan toegevoegd -, maar wel iemand die jouw hart sneller deed kloppen. Iemand waarmee je kon lachen, maar ook een schouder bood om op uit te huilen. Iemand die jou stimuleerde, iemand waarmee je samen dingen kon ondernemen, maar vooral iemand die jou vrij liet, iemand die ook ‘zijn eigen ding’ deed. Een soort all-inclusive partner.

 

Liefde achter de piepers met rode kool

Hoe schamper kan er gereageerd worden op de boeren in Boer zoekt vrouw. Enerzijds dat men het niet snapt waarom je die zoektocht op tv zou gaan doen, maar anderzijds ook om de simpelheid van de wensen van de boeren. Iemand om samen het bedrijf mee te runnen? Zoek je dan niet eerder een personeelslid, wordt er met opgetrokken wenkbrauwen gevraagd?

Juist de echte liefde schuilt in dat alledaagse, heb ik ontdekt. Het aanvullen van waarin je elkaar nodig hebt. De een zorgt voor de boel binnenshuis, de ander voor de boel buitenshuis. De een doet de regelzaken, de ander de praktische zaken.
Uiteindelijk gaat het om het alledaagse waarin je elkaar kunt ondersteunen. Het hebben van iemand naast je, iemand die past in hoe je je leven wilt leiden. Iemand waarmee je het werk kunt delen. Het is zo gewoon dat je het bijna niet uit kunt leggen.

 

Geertrude Verweij

Geertrude Verweij is schrijfster van familieromans en kan dat gevoel wèl uitleggen. Ik ken haar via het bloggen en ben zodoende haar boeken gaan lezen. Haar boeken hebben op mij het effect dat als ik ze dichtsla na de laatste bladzijde er een warm gevoel door mij heen kruipt en er een glimlach op mijn gezicht verschijnt. Als dat geen goed teken is! Geertrude kan als geen ander vertellen over de alledaagse liefde. Van verliefd worden op je buurman, van verlangen naar een gezellig huis met een gezellige tuin waar kipjes rondlopen en kinderen op een trampoline springen. Van verlangen om te kunnen leven van je hobby die je al jaren verwaarloosd hebt. Over kunnen lachen om elkaars onhebbelijkheden. Over voorbij kijken aan iemands beperking.

 

Geertrude Verweij

 

Op de foto zie je Geertrude’s laatste familieroman ‘Alleen is maar alleen’. Dat gaat over Maxime en Celeste, twee zussen die verschillen als dag en nacht. Welke man past het beste bij Maxime en welke man past het beste bij Celeste? Beide vrouwen durven toe te geven aan de liefde en ontdekken waarin de alledaagse liefde groots kan zijn.

Opgegroeid met de boeken van W.G. van de Hulst en heeft daar nog steeds een zwak voor. Keek vroeger graag naar Murder, She Wrote en wenste heimelijk dat zij Jessica Fletcher was. Kwam er ooit aardig dicht in de buurt, toen ze logeerde in het huis uit de serie, wat haar vervolgens inspireerde om zelf een moord mysterie te schrijven. Werkt er aan om dat manuscript als boek uitgegeven te krijgen. Leest, schrijft, mediteert en kijkt naar de stand van de maan om zichzelf beter te begrijpen en te duiden en hopelijk wat wijsheid over te brengen naar anderen.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren