Pagina’s

Valentijn

Dé 6 boeken voor als het niet zo wil lukken met die Valentijn…

Is het dit jaar weer niet gelukt met Valentijn? Geen geheime aanbidder die je brievenbus laat volstromen met kaarten. Geen bezorgdienst op de stoep met rode rozen? Of is je minnaar romantische dingen aan het doen met zijn vrouw? Ogma biedt hulp! We helpen je zelfs aan een fijne date. Met een boek welteverstaan. Dus reserveer dat romantische hotelletje gewoon voor jezelf, met jacuzzi uiteraard, laat je ontbijt op bed brengen en begin aan een van deze boeken.

De selectie van Mirjam:

 

Valentijn

James Herriot – The Lord God made them all

James Herriot is de ideale man. Als hij je met z’n grote trouwe labradorogen aankijkt, dan smelt je toch? Maar… waar gaat deze brave dierenarts eigenlijk naartoe als hij midden in de nacht in zijn Landrover springt? Hij zegt wel dat hij weer een koe moet helpen bevallen, maar is dat wel zo? En waar stopt hij z’n hand precies overal in? Hmm…

 

Mijn leven met Tikker – Jan Siebelink

Vergeet de mannen, ga voor een hond! De trouwste vriend van de mens, tenslotte. Wie staat er altijd te kwispelen als je binnenkomt? Ook als je maar vijf minuten weg bent geweest? Ik bedoel maar. Alleen als die teef van drie straten verderop weer loops is… Ja, dan heeft Fikkie even wat minder aandacht voor jou. Hormonen, he?

 

Chocolat – Joanne Harris

En als alles tegenzit, ga dan voor chocolade. Chocolade is altijd goed. Chocolade blijft altijd bij je, al is het maar op je heupen. Zorg dat je de versie met Johnny Depp te pakken krijgt, dat wordt helemaal kwijlen. Let op – niet lezen als je op dieet bent!

 

Slaat de teleurstelling wat agressiever toe? Dan heeft Tineke nog wel een paar aanbevelingen:

Valentijn

 

The Silence of the Lambs – Thomas Harris

Check voordat je begint met lezen wel even of je hoteldeur en -ramen goed op slot zitten, want de seriemoordenaars in dit boek liegen er niet om. Hannibal Lecter, wie kent hem niet? De geniale psychiater met een aparte smaak in de keuken helpt FBI agent Clarice Starling met het opspeuren van de moordenaar Buffalo Bill. Zo huiveringwekkend dat je alles en iedereen vergeet. Wijntip: Chianti.

 

Brave New World – Aldous Huxley

Een dystopische klassieker die voor een beetje perspectief zorgt. Baby’s worden door machine’s gemaakt, promiscuïteit is een sociale noodzaak, want ieder behoort aan ieder toe. Er worden op massale schaal mensen gekloond, in diverse intelligentie klassen zodat ze allemaal een standaard taak in de maatschappij kunnen vervullen. Iedereen wordt met de drug Soma redelijk gelukkig en tevreden gehouden. Is er wel ruimte voor de liefde in deze wereld?

 

De Witte Duivel – Justin Evans

Zo erg kan het met je liefdesleven nu ook weer niet zijn dat je wordt gestalkt door een eeuwenoude geest omdat je toevallig een look-a-like bent van zijn minnaar. Toch? Als dit onderwerp niet te gevoelig ligt dan raad ik je aan gewoon lekker te griezelen bij een Engels kostschool-spookverhaal. Londen in de mist, een beetje Lord Byron en spannend! Lees hier maar.

 

Met welke van deze boeken duik jij de jacuzzi in?

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren