Pagina’s

boekknutsels

Diy Dimwit: Romantische boekknutsels…

Wij hebben hier in huis de traditie om voor kerst cadeautjes voor elkaar te maken. De kinderen tekenen en knutselen naar hartenlust, de man is beeldend kunstenaar en dus gewend om mooie dingen te maken en ook ik besteed menig uurtje aan het in elkaar flansen van cadeautjes. Meestal bak ik het een en ander en naai ook wat kleren of decoratie van vilt of stof.

 

Valentijnsdag

 

Maar voor dit jaar had ik het idee om iets te maken van een heel oud boek dat van ellende uit elkaar gevallen was. Ik knipte de woorden van mijn lievelingsliefdesgedicht uit het boek (heel veel zoeken… best een werk!) en plakte ze op een blad waarop ik foto’s van mij en mijn liefje geplakt had. Voila! Cadeau 1.

Tijdens het zoeken naar de juiste woorden kwam ik ook heel veel andere mooie woorden en zinnen tegen, en die knipte ik gaandeweg ook uit. Ik legde ze willekeurig naast elkaar en zag dat de uitgeknipte zinnen en woorden hun eigen liefdesgedicht vormden. Mooi! Dus plakte ik ook deze op een stukje overgebleven oud papier (zoeken in kringloopwinkels, bij oude en verschoten kantoorbenodigdheden en dergelijke), samen met een foto van mijn lief en mij op een fantasy festival. Dat was nummer 2.

Er waren echter nog meer mooie woorden uit het oude boek over. Woorden met eigenschappen of zaken waarvan ik vond dat ze bij mijn man passen, of die ik hem toewens. Deze stopte ik in een heel klein flesje, als een soort talisman. Nog een cadeau! En allemaal romantisch! Van cadeau 1 en 2 mocht ik van mijn privacygevoelige geliefde geen foto plaatsen. Maar deze laatste, het simpelste om (na) te maken, vond hij misschien wel het leukste, en die mocht wel op de foto. Kijk eens: kleine moeite, groot gebaar. Wanneer is het ook weer Valentijn?….

 

boekknutsel

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren