Pagina’s

Books4Life

Over challenges, bloopers, boekwinkels en de uitslag van de give away

In het nieuwe jaar vonden we het ook tijd worden voor een aantal nieuwe gewoontes. Dus kijken we vanaf nu elke maand eens even terug. Zo hebben sommigen van ons wat projecten lopen, maar het is wel zo leuk om daar af en toe de voortgang van te laten zien. Wat gebeurde er achter de schermen behalve dat er gekke foto’s werden gemaakt? Doen we ook nog wel eens wat anders dan boeken lezen? En we maken natuurlijk de winnaar bekend van de give away!!

 

Midden in de revolutie

 

De #kinderboekenchallenge op Instagram

Namens Ogma deed Tineke mee aan de #kinderboekenchallenge van Uitgeverij Lemniscaat. Het werd één van de gezelligste foto challenges tot op heden. Een feest van herkenning met een hoog “Oh ja!” gehalte waarbij veel kinderen meehielpen. Volgen jullie ons al op Instagram? Of een leuke uitgever of andere deelnemer van deze uitdaging?

 

kinderboekenchallenge

 

 

Boeken voor het leven

Het is wel duidelijk dat wij fan zijn van Books4Life. Jolanda maakte een tijd geleden een uitgebreide reportage van het filiaal in Groningen. Helaas moesten zij niet lang daarna een tijdje sluiten omdat de huurbaas het pand ging sluiten. Na een zoektocht van een aantal maanden vonden zij een nieuwe locatie in het winkelcentrum Paddepoel. En toen liep de halve redactie van Ogma daar natuurlijk de deur plat!

Books4Life

Met een bescheiden buit verlieten Jolanda en Tineke de winkel. Was dit voor of nadat er voornemens waren gemaakt om geen nieuwe boeken meer in huis te halen? Tomtidom….
De nieuwe locatie is goed te vinden, midden in het winkelcentrum en is gezellig ingericht. Het is wel een beetje kleiner dan het oude pand, maar er is nog steeds genoeg moois te vinden!

 

Books4Life

Eerder die maand ging  Anita ook al bij Books4Life langs. Zij was namelijk de 500e liker van de Facebookpagina van Books4Life en ze had daarbij (geheel onpartijdig natuurlijk!) kaartjes gewonnen voor de ijsbaan op de Grote Markt in Groningen. Wat een heerlijk begin van het nieuwe jaar zeg! En er ging een boek voor haar dochter mee 😉

 

Around the world in 80 books

Hé kijk nou eens, ook Hebban is nu op wereldreis gegaan! Doen jullie ook mee aan de boeken wereldreis? Een klein verschil tussen onze uitdaging is dat de boeken op de Hebban challenge lijst zich af moeten spelen in de landen op de wereldbol en dat wij er voor hebben gekozen om boeken te lezen van auteurs uit alle verschillende landen der aarde. Wat lazen we deze maand?

 

Een onbeminde vrouw

 

Dachten we trouwens een leuke naam voor onze rubriek te hebben verzonnen, kwamen we er op Pinterest achter dat deze naam al lang bestaat! Over blooper gesproken… Collega bloggers, maken jullie wel eens bloopers? Willen jullie de leukste met ons delen?

 

Ander online leesvoer

Doen we nog wel wat anders dan boeken lezen? Ja bloggen dus. En blogs lezen. Daarom voor jullie een overzicht van het leukste dat we deze maand tegen kwamen. Van onszelf natuurlijk, maar vooral ook van leuke collega’s!

 • De Ogma bloopers waren erg populair volgens de statistieken, zullen we het vaker doen?
 • Vrijdag de 20e ging ons niet in onze kouwe kleren zitten, maar hier werden ons mooie handvaten aangereikt om daar op onze favoriete manier mee om te gaan; met boeken!

 

The handmaid's tale

Amsterdam Writing deelde deze foto op Twitter. Genomen op de Women´s March in Amsterdam op 21 januari 2017.

 

 

Give away tijd!

Voor een koekje wilde een peuter best even voor notaris spelen (stil maar Miss Anne, jij mag de volgende keer). En de winnaar is *tromgeroffel*

Give away

 

Valya!!!! Mail je adres naar contact@ogma.nu, dan sturen wij het boek zo snel mogelijk naar je toe. Gefeliciteerd en alvast veel leesplezier gewenst.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

3 Comments

 • Frenkie Teijzirb

  31 januari 2017 at 13:08

  Of jullie de Ogma bloopers vaker moeten doen? Jazeker! Dat maakt jullie blog ook zo menselijk en vertrouwd. Bloopen (kan dat eigenlijk wel, als werkwoord?) doen we allemaal en dat maakt het zo herkenbaar. Er is al genoeg gelikte commercie die ons in een schijnperfectie wil doen geloven.

  Beantwoorden
 • Valya

  31 januari 2017 at 14:14

  Ik ben er gewoon stil van.. Nooit gedacht dat ik hem zo winnen!! Heel erg bedankt!!
  Er is een mailtje onderweg!

  Ik ben zelf geen blogger, maar bloopers zijn inderdaad erg grappig. Precies wat Frenkie zegt, het maakt jullie menselijk en vertrouwd. Bloggers, net mensen *knipoog*

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren