Pagina’s

Knutselen met kaartjes

Diy Dimwit: knutselen met kaartjes. En een boek.

Elk jaar gebruik ik de laatste twee dagen van het jaar om de Flow kalender (die van dat tijdschrift weet je wel, elke dag een spreuk of citaat) van het nieuwe jaar in elkaar te zetten. Daarnaast ga ik door mijn verzameling oude Flow kaartjes. Ik bewaar namelijk de kaartjes met uitspraken die mij raakten of deden nadenken. Hier maak ik dan een weekkalender van voor in de slaapkamer; elke week twee kaartjes om gedurende die week eens bij stil te staan.

 

Knutselen met kaartjes

 

Dit jaar kwam ik tijdens mijn zoektocht ineens allemaal kaartjes tegen over boeken en lezen, en ik kreeg de DIY kriebels. Ik wilde er iets van maken, maar wat? Ik begon maar gewoon.

Knutselen met kaartjes
Allereerst de bovenkant van de kaartjes afknippen, dat leek me goed, wat ik daarna ook zou gaan doen.

Ik pak er een oud en kapot boek bij die ik er ook bij wil gebruiken.

Knutselen met kaartjes
Ik heb vaag een beeld in mijn hoofd van het boek als een soort schilderijlijstje. Manlief wil vast wel met een Stanleymesje een stuk uit de kaft snijden, dan kunnen de kaartjes erin. Ik teken alvast een rechthoek waar de kaartjes in zouden kunnen.

Knutselen met kaartjes

Dan blijkt dat de ruimte kleiner is dan ik dacht en ik kies de drie leukste uit de vijf kaartjes. Bedenk ook alvast de volgorde. Ha! Een plan begint te ontstaan.

Ik besluit om het uitsnijden te laten varen en een mooie bladzijde uit het boek te halen, die op de voorkant te plakken, en daar dan de kaartjes op te doen. Wordt vast mooi.

Knutselen met kaartjes

Dit is echter het resultaat. Plan is afgekeurd.

Knutselen met kaartjes
Het nieuwe plan. Bij het verwijderen van de bladzijde blijven er stukjes plakken, en dat lijkt me wel mooi. Nu ben ik weer lekker bezig!

Knutselen met kaartjes
Het plan wordt aangepast. Ik verwijder de binnenkant, die toch al los zit. Nu kan ik er een plat schilderij van maken. Goed idee, toch?

Knutselen met kaartjes
Ehmmm… Nee, misschien toch niet. Dit is het moment waarop ernstige twijfels over mijn creatieve vermogens beginnen toe te slaan en ik me afvraag of ik toch niet beter eerst had kunnen nadenken in plaats van gewoon te beginnen. Ik probeer er desondanks het beste van te maken.
Inspiratie is op. Tijd om op te bergen en later verder te gaan. Lunch!!!!

 

Knutselen met kaartjes

Na de lunch de bliksemse boel weer opgepakt, wat plaatjes uit de oude Flowkaartjes erbij gezocht en toegevoegd. Ook de binnenkant van het boek maar weer terug gedaan.

 

img-20170102-wa0002
Eindresultaat: decoratie voor in de boekenkast, of voor in het minibiebje. Hmmm…

 

Spelende vrouw, wat heb je nu geleerd?

Conclusie: Begin met een plan. Zelfs al ben je een ervaren knutselaar (pardon my French: crafter bedoel ik natuurlijk): als je zelf niet weet wat je precies gaat maken, is de kans nogal prominent aanwezig dat het resultaat .. tja… twijfelachtig wordt.

Gelukkig ben ik nog niet helemaal een Diy Dimwit, ik had in december namelijk ook geknutseld met boeken om zelfgemaakte cadeautjes onder de kerstboom te kunnen leggen, en die waren wel goed geslaagd. Laat ik daar een volgende keer eens wat van zien, al was het alleen maar om mijn creatieve eer te redden 😉

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren