Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Daar ging dus weer iets goed fout met mijn minimalistische voornemens….
minimalistische voornemens

Daar ging dus weer iets goed fout met mijn minimalistische voornemens….

Afgelopen herfst had ik het opruimvirus te pakken. Ik ruilde wat boeken (want Mirjam had het ook, dus dat kwam mooi uit zeg), er ging wat naar diverse minibiebjes en kringloopinstanties en de boekenplanken hier in huis slaakten een zucht van verlichting. Rust, ruimte, licht en weinig spullen. Minimalistische voornemens, ik had ze! Op zich niet zo moeilijk, maar ik geloof dat ik toch een kleine valkuil heb ofzo… Zie hier mijn meer dan fijne kringloopwinkelbuit.

 

minimalistische voornemens

 

Magische Praktijken – Alice Hoffman

Practical Magic vond ik zelfs de vierde keer dat ik hem zag nog leuk, ondanks Nicole Kidman. Ik las van Alice Hoffman De Duivenhoudsters en was diep onder de indruk. Dan denk ik dat het met Magische Praktijken ook wel goed komt. Een boek vol heksen, liefde, familie en betovering. Oh en over die zus die je jaren niet ziet en dan met een lijk op de stoep staat. Gezellig! Dan rest mij alleen nog de vraag of ik moet wachten met lezen tot de maan vol is, of juist niet…

 

De een van de ander – Philip Kerr

Collega Mirjam was laatst erg enthousiast over de ongelikte beer uit Berlijn. Privédetective Bernie Gunther wordt ingehuurd door een vrouw die graag wil weten of haar verdwenen echtgenoot dood is. Dit speelt zich af in München, 1949 en de echtgenoot is een oorlogsmisdadiger. Klinkt bijzonder interessant! Natuurlijk heb ik weer een deel 4 in een serie te pakken, maar meestal is dat niet zo’n probleem bij detective reeksen.

 

Reis om de wereld in 80 dagen – Michael Palin

Van de fictie van Michael Palin heb ik met volle teugen genoten!! En oké, dit reisverslag is dan wel niet een van zijn Hemingway reizen, maar Jules Verne is ook best cool. Ik neem aan dat Palin er ook niet minder grappig van wordt. Dan zal ik meteen ook maar een klein geheimpje verklappen; dit is het allereerste reisverhaal dat ik ooit heb gekocht….

 

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

Dit is nu zo’n hype die compleet langs mij heen is gegaan. Herman Koch… Als schrijver al jaren druk bezig en sinds Het Diner mateloos populair. En nog steeds heb ik niks van hem gelezen. Maar daar gaat nu verandering in komen. Nou ja, er staat nu in ieder geval iets van hem in mijn boekenkast. Over een dokter die een foutje maakt waarbij de patiënt het helaas niet na kon vertellen. Of was het een gevalletje per ongeluk expres? Omdat patiënt de vrouw van de dokter iets té aardig vond? Ik bewaar het waarschijnlijk voor komende zomer, als ons eigen opblaasbadje weer in de tuin staat.

 

Non Nobis – Hanny Alders

Dit boek kwam al eens vluchtig voorbij op Ogma. In één van de reacties op een Dekselse Detective van Jolanda; de Lapo Mosca reeks van Helene Nolthenius. Ik weet nog dat ik Non Nobis ooit eens heb gelezen en best onder de indruk was van dit boek over de ondergang van de Tempeliers. Een behoorlijk heftige historische roman! En tadaaa, daar stond hij dan. De schrijfster blijkt Hanny Alders te zijn, het was in 1987 haar eerste boek en ze ontving er de Gouden Ezelsoor voor, de prijs voor bestverkochte debuut.

 

Vier Historische Zaken

Het valt toch nog mee met de ruimte die dit alles in moet gaan nemen in huis. Deze Vier Historische Zaken zijn namelijk niet voor mij maar voor collega Jolanda. De kans dat ze de zaak van Broeder Cadfael al kent is vrij groot, maar er staat ook een rechter Tie in en daar was ze nog naar op zoek als ik het me goed herinner. En over Gordianus de Vinder en Herlindis en zijn makkers Rumslant en Lodewijc van Velthem heb ik haar nog niet horen praten. In het ergste geval kan ze het boek altijd nog in haar Little Free Library zetten. Hoe dan ook, ik heb weer wat karma punten binnen 😉

 

En nu heb ik dus officieel meer boeken dan ik ooit uit kan lezen. Het is dan ook over en uit met nieuwe aanschaffen. Geen kringloopjes meer! Geen recensie-exemplaren meer! Er kan dit jaar best nog een uitdaging bij! Van mij geen shoplog meer dames en heren, alleen nog droplogs. *Gaat snel uitzonderingen op regel bedenken*

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

8 Comments

 • Frenkie Teijzirb

  19 januari 2017 at 10:47

  Het ligt gewoon aan die kringloopwinkels! Hun aanbod is te verleidelijk, die boeken kun je echt niet laten liggen. En een huis vol boeken staat mooi, waar zie je dat tegenwoordig nog. Of heb ik de verkeerde vrienden en kennissen?😁

  Beantwoorden
  • Ogma

   20 januari 2017 at 11:41

   Het kost bijna niets en dan gaat de opbrengst nog naar een goed doel ook in dit geval. Hoe stevig moet je dan in je schoenen staan! Ik heb vrienden bij wie ik altijd meteen even bij de boekenkast ga sneupen als ik binnenkom 😉

   Beantwoorden
 • Anoniem

  19 januari 2017 at 19:12

  Non Nobis, een aanrader inderdaad.
  Ik kan ook moeilijk boeken laten liggen in de kringloop, al weet ik dat ik diezelfde boeken ook kan lenen in de bieb.
  Grappig, want kringlopen helpt me juist tegen het kopen van snuisterijen en handige huishoudelijke hulpjes. Ik zie ze liggen en weet dat ik ze zelf ook weer terug ga brengen.

  Beantwoorden
  • Ogma

   20 januari 2017 at 11:37

   Dat laatste heb ik inderdaad ook, je weet precies welke tellsell apparaten niet doen wat ze beloven ;). Ik ben ook wel kritischer geworden in mijn keuze in boeken, ik neem niet zomaar meer alles mee wat me wel leuk lijkt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren