Pagina’s

comic

Mirjam komt uit de Comic Closet

Lang, lang geleden, zo in de jaren 80 van de vorige eeuw gingen wij op vakantie naar het exotische Egmond aan de Hoef. Met z’n 7-en in een ieniemieniebungalow. Nou ja, bungalow, hok zonder bovenverdieping. Twee slaapkamers met stapelbedden, de badkamer was een paar honderd meter verderop. Geweldig! We zijn daar twee keer geweest. Het ene jaar was het snikheet en het andere jaar regende en waaide het alleen maar, zodat we grotendeels in de keet zaten. Die ene keer dat we naar het strand gingen, waaiden we er binnen vijf minuten vanaf. Wat doe je dan? Lezen natuurlijk!

Mijn oom en tante gingen mee en mijn neef. Hij was vijf jaar ouder dan ik en las alleen maar strips. En aangezien ik al gauw door mijn stapel boeken heen was, las ik met hem mee. Superman, Spidey, de Hulk, alles werd verslonden. Zelfs stripboeken over voetbal las ik!

 

comic

 

Out of the comfortzone

Dus toen de redactie van Ogma besloot dat het voor jullie leuk zou zijn als we een keer uit onze comfortzone zouden gaan en ik de strip toegewezen kreeg, was ik best wel happy. Back to my roots! Heb ik de anderen niet verteld, he? Anders krijg ik zometeen Stephen King ofzo, eng! Nu is de boy friend ook nogal van de comics, van hem kreeg ik een crash course superhelden. “Dat is de Ant Man, die kan heel groot en heel klein worden. Hij werkt samen met Thor en Iron Man.” Die kende ik natuurlijk wel, Robert Downey Jr, hello! Jum.

Toch las ik iets anders voor dit blog: ‘Batman, the killing joke’. De deluxe edition nog wel. Laat ik maar meteen in huis vallen: het is niet mijn ding. Ik word niet vrolijk van al het bloed, de gevechten, het moorden. Nu is dit wel een heel donker en duister album, dus ik dacht, laat ik de Avengers eens lezen. Met de Hulk, Captain America en de Black Widow. Want om nou een heel genre in een keer af te schrijven? Maar ook hier werd ik niet echt warm van. Sorry stripliefhebbers.

 

comic

 

Dan maar Netflix

Als jullie comics weten die ik echt niet mag missen, laat het me vooral weten. In de tussentijd vermaak ik me uitstekend met Jessica Jones, Luke Cage en Dare Devil op Netflix. Misschien begin ik ook nog wel een keer aan Star Wars. Bak popcorn erbij… Komt het toch nog goed met me. 😉

En nu mag ík iemand uit het Ogma redactie team nomineren om uit zijn/haar comfortzone te stappen. Ik vind dat Tineke iets uit het waargebeurde genre moet lezen. Coming soon op Ogma!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren