Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Unboxing time! Of waarom je in 2017 ook elke dag Ogma moet komen bezoeken

Unboxing time! Of waarom je in 2017 ook elke dag Ogma moet komen bezoeken

Laat ik natuurlijk beginnen met de allerbeste wensen voor 2017 en ik hoop dat iedereen de jackpot heeft gewonnen en zonder kater de dag is begonnen. Wie weet liggen er nog een paar lekkere oliebollen voor een evenwichtig ontbijt en een goede start van dit nieuwe jaar. Pak er eentje, kopje koffie of thee er bij en geniet terwijl ik vast een klein beetje verklap van wat we het komende jaar voor jullie in petto hebben.

Inmiddels is de jarenlange traditie van het boekenruilen tussen Jolanda en mij ook overgeslagen naar Mirjam en yours truly. Tja, je moet je redactieleden wel een beetje te vriend aan het werk houden, dus stuurde ik af en toe eens wat boeken rond. En oh de blijheid toen de DHL man met een hele zware doos bij mij op de stoep stond. Met genoeg leesvoer om mij (en dus ook jullie Ogma lezers) de eerste maanden van 2017 door te helpen.

 

unboxing

 

Ik liet al eens eerder een unboxing zien, fotostijl wegens een gebrek aan videohoofd en videocamera. Doe ik lekker nog een keer! Om jullie alvast een voorproefje te geven van al het moois dat jullie in 2017 van ons kunnen verwachten.

 

unboxing

De eerste aanblik; vakliteratuur. Want we houden van oude boeken, maar blijven ook graag op de hoogte van wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in de boekenwereld. Als compromis lezen we dan oude nummers van de Boekenkrant, van augustus 2016 bijvoorbeeld :p

 

unboxing

Oh yes! Saints & Sinners! Al sinds ik die langs zag komen in Mirjam’s Carnaval lijstje had ik zin om die te lezen, en dat kan nu dus. Heerlijk, van die eeuwenoude schandalen. Ook zo lief dat de meisjes nooit worden vergeten.

 

unboxing

Oprah, the Queen of Bookclubs! Ik keek wel eens een aflevering natuurlijk (wie zegt dat hij nog nooit een aflevering van Oprah heeft gezien liegt!), maar haar tijdschrift las ik nooit. ‘Looking for a good book?’ Nou altijd hè, daar gaan we eens fijn voor zitten met een flinke pot thee.

 

unboxing

Ja tijdschriften zijn óók leuk! Mits het de goede zijn. Met een Margriet of Libelle maak je mij niet zo blij. Viva, Flair, doet me ook niks. Maar voor geschiedenis bladen gaat hier de vlag uit, of V for Victory ofzo…

 

unboxing

En met Linda ben ik het ook eens een keertje eens. Ik neem aan dat ze het dus ook begrijpt dat ik haar als ik haar na gebruik dan ook meteen het huis weer uit bonjour? Ik las al eens een minimalistische bijbel, ik ben benieuwd welke nieuwe trucjes deze Gooische dame en haar adverteerders voor mij in petto hebben 😉

 

unboxing

Maar heel gezellig natuurlijk die tijdschriften, hier gaat het natuurlijk om. Kijk eens wat een weelde…..  Prachtige titels zitten er tussen. Er zit zelfs een boek tussen waar de man het vrijwel meteen van op zijn heupen krijg, die zag de bui al weer hangen. Ik werd er alleen maar blij van, wat een mooi materiaal voor 2017! Dank je wel Mirjam!!!

 

cimg0476

En waar ik mee begon? Iets Engels en Tudors natuurlijk! Met een grote mok van de zalige meegeleverde thee, nomnom. Naar welk boek van de stapel zijn jullie nieuwsgierig? En zien we jullie ook weer elke dag dit jaar?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • Anoniem

  1 januari 2017 at 09:51

  Ik denk het Tudor boek. Vraagje, waar vinden jullie die engelstalige geschiedenis tijdschriften? Bij de betere kringloop of een studentenstad? Ik zou niet weten waar ik er aan kon komen maar het zou best leuk zijn daar ns een stapeltje van naast de stoel te hebben liggen.

  Beantwoorden
  • Mirjam

   1 januari 2017 at 18:40

   Deze is natuurlijk niet Engelstalig, maar ik vond ‘m in ‘mijn’ Little Free Library. Was helaas eenmalig.. Misschien is een proefabonnement iets voor je?

   Beantwoorden
  • Jolanda

   2 januari 2017 at 16:57

   Beste anoniem, ik heb een tijdje een abonnement gehad van BBC History Magazine, misschien wel het beste Engelstalige geschiedenistijdschrift. (ze hebben ook geweldige podcasts). Op historyextra.com kun je hierover meer informatie vinden. Helaas is het wel erg prijzig, en het is een heel gedoe om de betaling gedaan te krijgen. Sterker nog, bij het verlengen van mijn abonnement ging dat zo moeizaam dat ik het heb laten verlopen. Beetje zonde, maar ik heb er nog een redelijk aantal ongelzen hier liggen, dus voorlopig kom ik nog niets tekort. Ik kwam erachter tijdens een bezoek aan onze hoofdstad dat de mooie boekenwinkel Waterstone’s, in de Kalverstraat, ook BBC History Magazine verkoopt, en wellicht ook wel andere. Dus mocht je daar in de buurt komen, dan kun je ze daar ook vinden. Verder wie weet in welke kringloop? Succes met vinden! Hartelijke groet van Jolanda

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren