Pagina’s

Ogma boekenblog

Hieperdepiep Hoera 1 jaar Ogma Boekenblog!

En toen was het jaar al weer voorbij… Wat hebben we veel toffe dingen meegemaakt in een jaar Ogma!

 

 • Naakt op de voorpagina van het AD! Hadden wij even wat uit te leggen aan vrienden en familie….
 • De reacties op Mirjam’s 50 Tinten blog waren geweldig om te lezen.
 • We maakten niet één, maar zelfs twee nieuwe blog vrienden!
 • We schreven gezamenlijke artikelen en kwamen er achter dat we niet voor niets samen voor hetzelfde blog schrijven.
 • Oh en de boekenpost, moet je kijken:

 

Ogma boekenblog

We verstuurden pakjes naar elkaar….

Ogma boekenblog

….we gingen gezellig bij elkaar op visite en ruilden dan boeken

Ogma boekenblog

…en we kregen gewoon recensie-exemplaren van een aantal prachtige boeken! Link, link, link en link.

 • Laten we de uitjes niet vergeten! Lezingen, interviews, toneelstukken.
 • En er werd heel veel gelachen, geappt, gesnoept (want waar denk je dat al die baksels zijn gebleven?) en gebrainstormd.

 

Nog even dit!

Maar we willen het ook nog even hebben over de ondergeschoven kindjes, de niet-zo-hoogtepunten. De blogjes die een beetje aan de aandacht ontsnapten, maar het toch echt wel waard zijn om te lezen. Dat hoort toch ook bij terugkijken? Zo was er een heel erg spannend boek over een Shakespearean complot, ga luisteren naar Tom Waits die een gedicht van Bukowski voordraagt, bloedstollend mooi! Fantasy/dystopian fans moeten écht even deze recensie over The Alchemy Wars lezen en de boeken heel snel op hun to read lijst zetten (deel drie is namelijk net verschenen), Mirjam raad nog een leuk kinderboek aan en van Rivers of London heeft Tineke waarschijnlijk het meest genoten in 2016, check it out!

Het was gewoon een gezellig jaar. En dat hadden we natuurlijk lang zo gezellig niet gevonden zonder jullie, onze lezers! Dank jullie wel voor al jullie bezoekjes, reacties en deelacties. We horen graag wat er beter mag, of jullie verzoekjes hebben en waar we gewoon lekker mee door mogen gaan. Enne, jullie weten het hè. Ogma to the rescue! Voor al jullie dringende leesproblemen zitten we ook altijd klaar 😉 Voor nu wensen we jullie een fijne laatste dag en avond van het jaar, maak er wat gezelligs van. En tot ziens in een met boeken gevuld 2017.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

10 Comments

 • Anoniem

  31 december 2016 at 16:47

  Fijne blogverjaardag!
  Ik heb heel wat tips aan jullie te danken – en ook nog een mooi boek via een winactie!
  Mijn voornemen voor volgend jaar is om meer Friese boeken te lezen. Omdat ik dit jaar twee friestalige boeken heb gelezen, maak ik me maar niet te druk over het smarter maken van het voornemen – meer dan twee i
  = voornemen geslaagd. Bij de kringloop kocht ik een ouwe gouwe die ook al verfilmd is, De Gouden Swipe. Zo veel van gehoord, nooit gelezen!

  Beantwoorden
 • Jolanda

  1 januari 2017 at 10:28

  Gefeliciteerd!! Ik heb genoten van al een jaar lang jullie boekige blog te mogen lezen. Ik heb er al heel wat leuke tips vanaf gehaald. En het Rivers of Londen-boek vond ik de beste tip van het jaar. Niet voor mezelf (maar wie weet) maar mijn man en zoon hebben het eerste deel verslonden, en manlief is alweer klaar voor deel 3 inmiddels. Ik hoop weer heel veel mooie dingen bij jullie te mogen lezen dit nieuwe jaar!

  Beantwoorden
 • Ogma

  2 januari 2017 at 10:39

  Bedankt voor al jullie enthousiaste reacties en felicitaties! We gaan fijn zo door in het nieuwe jaar, eens kijken of we een tweede jaar vol kunnen krijgen 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren