Pagina's

Wine-Up

Wine-Up; een fantastisch rotleven? Vertel mij wat!

Wine-Up

 

“Hoi Tineke,

Zeg, ik lees zo hier en daar op je blog dat jij als moeder ook maar een beetje door het leven heen ploetert en slonst. Dus Wine-Up lijkt mij het perfecte boek voor jou!

groetjes, De Uitgever”

Goh bedankt zeg. En niet eens een fles wijn meesturen hè. Gelukkig staat er hier altijd een noodvoorraad. And then some….

 

Ja grapje!!

The House of Books mailde wel, maar dan veel aardiger natuurlijk. Ik mocht Wine-Up lezen, daar werd mijn rotleven weer een beetje fantastischer van. Wine-Up gaat namelijk over Caro, Anna en Esmee, drie veertigers die vroeger dachten dat ze op die leeftijd alles wel weer een op een rijtje zouden hebben. De kinderen een beetje opgevoed, geen luiers meer, meer geld, nooit meer onzeker, carrière enzo. Helaas… Pubers, echtscheidingen, burn-outs, Tinder, vreemdgaan, hangtieten en ouders die zich op Facebook gaan begeven. Het is nog steeds één grote bak ellende. Kortom, ik hoef me als dertiger geen illusies te maken over de toekomst. En ik had me nog wel zo verheugd op meer geld en tijd…

Wine-Up; van een idee tijdens een etentje naar een blog, naar een boek! Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaag wilden wat doen met die herkenbare verhalen van zichzelf en hun vriendinnen. Om te kunnen lachen om al die blunders en te weten dat je niet de enige bent. Dus schrijven ze over de alledaagse moederheldenavonturen van Caro, Anna en Esmee. Het blog werd een enorm succes, het boek is inmiddels aan de derde druk toe en er werd voor Linda .tv zelfs de serie BitterZoet! van gemaakt (de serie is vanaf 4 januari ook 6 weken lang elke woensdag om 21.30 op Net5 te zien).

 

Sarcasme, de drijvende kracht achter mijn supermoederkracht

Ja met dat lachen zat het wel goed. “Gaat het wel mam?” werd er regelmatig gevraagd. En er was zelfs een hoofdstuk geschikt voor een achtjarig meisje; over een jongetje van tien dat nogal een rotdag had op school. Ze begreep het jongetje wel. Mij iets minder toen ik vijf minuten later weer paars aangelopen half van de bank afrolde. Maar oh god, die onbekende piemels! Het darmonderzoek! Het plein vol imperfecte slonsmoeders! Oh het heerlijke sarcasme, de drijvende kracht achter mijn supermoederkracht, the thing that keeps me going. Alleen een echtscheiding laat ik inmiddels wel uit mijn hoofd na de column over thuiszorgdaten. Dat gedate was vroeger al eng, maar het lijkt er alleen maar ingewikkelder op te worden met Tinder blessures, pubers thuis en ex-mannen. Nee, dan houd ik het nog wel even uit met mijn huidige echtgenoot. Ook al kan ik de lijst-met-ergerniswekkende-uitspraken-van-zieke-mannen met nog een pagina of tien aanvullen.

Ga straks maar snel Wine-Up even regelen en laat vanavond de was maar voor wat hij is (die ben je immers toch al drie dagen vergeten uit de machine te halen dus kan je net zo goed opnieuw draaien), steek wat kaarsjes aan (bij kaarslicht zie je niet hoe vies de vloer is), trek een fles wijn open en lach even keihard om de pijnlijk herkenbare situaties in Wine-Up. Proost!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren