Pagina’s

Tussen de rendieren geboren

Afgelopen vrijdag ging Simone voor het eerst voor Ogma op stap!

11 november 2016: Boekpresentatie ‘Tussen de rendieren geboren- de tweeling’

Vanavond mag ik naar mijn eerste Boekpresentatie ooit. En dan is het nog in Veenendaal ook! Boekhandel van Kooten is de gastheer voor schrijfster Lillian van Bael. Zij schreef het boek ‘Tussen de rendieren geboren – De Vlucht’ en vanavond presenteert zij het tweede deel, ‘Tussen de rendieren geboren – De Tweeling’.

 

Tussen de rendieren geboren

 

Lillian van Bael, geboren in 1944, heeft 10 jaar in Noorwegen gewoond waar zij de inspiratie voor haar tweedelige boekenreeks heeft opgedaan. Het boek speelt zich af tijdens de Grote Noordse Oorlog rondom het jaar 1700. Voor de Sámi (in de volksmond Lappen) zijn het moeilijke tijden. Ze overleven dankzij hun rendieren en trekken hiervoor naar voedselrijke gebieden. Hun bestaan wordt echter extreem bemoeilijkt door de oorlog. Aldus de achterkant van haar eerste boek. Ik ben benieuwd!

Ik ben op tijd aanwezig vanavond. Enerzijds wilde ik natuurlijk niet te ‘groen’ overkomen maar mijn enthousiasme neemt het even over. Tineke vroeg mij of ik naar een thuiswedstrijd wilde (dat wil zeggen; een boekpresentatie in mijn woonplaats), daar ging ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. De boekenwinkel is een grote zaak, de geur van nieuw gedrukte boeken werkt als een natuurlijke oppepper. Ik word daar meteen vrolijk van. Daar kwam bij dat ik een kop koffie aangeboden kreeg. Mijn avond kan niet stuk! Ik neem de tijd om even rond te neuzen want ik ben te vroeg.

 

Tussen de rendieren geboren

 

De presentatie begint pas om half 8, dat geeft nog wat shop tijd. Ik koop een kopie van Mathilde (Van Roald Dahl, je weet wel… de literaire God) en ga dan zitten. De uitgever was zo aardig om mij van beide boeken een kopie toe te sturen dus die heb ik bij. Terwijl ik deze rustig doorblader komt Lillian aangelopen. Een aardige vrouw die mijn hand schudt, ze had nog niet van Ogma gehoord zei ze maar ze is blij dat ik er ben. Ze is benieuwd wat ik van het boek vind, ik ook!

 

Tussen de rendieren geboren

 

De boekenhandel vult zich langzaam met mensen, voornamelijk familieleden en bekenden van Lillian. Dit maakt dat de sfeer erg gezellig en warm is. Lillian draagt een stuk voor, ze vertelt over de Sámi en over de stapels stenen in Noorwegen.

 

Tussen de rendieren geboren

 

Na de presentatie ga ik haar feliciteren en vertelt ze mij dat ik echt eerst deel één moet lezen voor ik aan deel twee begin. Het was een leuke ontmoeting met een schrijfster die echt een warm hart heeft. Ik kijk uit naar het lezen van haar twee boeken en zal daar ter zijner tijd natuurlijk een stuk over schrijven. Tot dan hef ik mijn glas op het boek van Lillian van Bael, proost!

 

Tussen de rendieren geboren

Simone van Noort, ofwel tante Poppedeintje. Ik ben een moeder van 2 kids die graag leest, maar er de laatste jaren veel te weinig tijd voor had! Getrouwd met een hele lieve metal bassist. Bofkont ben ik! Herstellend van een burn out schrijf ik over het wel en wee in het leven waarvan ik mijn prioriteiten her- euh… prioriteer. Dan ben ik ook nog aspirerend kinderboeken schrijfster en pedagogisch medewerker.

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren