Pagina's

Dauntsey Park

Dauntsey Park, the last rake in London; slimme marketingtruc!

If ever a man had been born to cause a scandal over a woman, Jack Kestrel was that man. Last in a long line of dukes, his blue blood and undoubted charm mean his reputation can withstand any dignity. Whereas Sally Bowes’ divorce has already ruined her good reputation. And now her sister is causing an outrage, eloping with Jack’s cousin. Enough is enough, and even Jack knows that they will have to put a stop to it. Despite being full of good intentions not to make waves at a country house party, Jack can’t resist the incomparible Sally, whose diamonds rival the flicker of Dauntsey’s chandeliers.

 

Dauntsey Park

 

‘Perfect for fans of Downton Abbey’ zegt Now Magazine en dat was dan ook precies de reden dat ik dit boek meenam uit de kringloopwinkel. Want ik ben gek op Downton Abbey, al vanaf het eerste uur. Ik word altijd blij van kostuumdrama’s, maar Downton was toch wel één van de betere in zijn soort. De drama’s up- en downstairs, de kostuums, de historische achtergronden en natuurlijk een fikse dosis romantiek, het was gewoon lekker. Ik ben zelfs nog met een vriendin naar een expositie van historische kleding geweest in het Gemeentemuseum Den Haag waar ook een aantal kostuums uit de serie te zien waren. Mooi!

Maar ‘Dauntsey Park’ dus. Jack Kestrel is een rijke self made man, maar ook een erfgenaam met een duister verleden. Toch pikt hij het niet dat zijn oom wordt gechanteerd door een dame die een geheime romance met een neef is aangegaan. In 1908 best een big deal hè, een adelijke jongeman die met een nachtclubdame wil trouwen. Jack gaat verhaal halen bij Sally Bowes, de eigenaresse van een beruchte nachtclub, maar het blijkt om haar zuster te gaan. Uiteraard duurt het even voordat ze hier achter zijn en inmiddels hebben ze een enorme hekel aan elkaar door alle misverstanden, maar kunnen ze ook niet van elkaar af blijven. Als blijkt dat het neefje en zusje er stiekem vandoor zijn gegaan om te trouwen gaan Jack en Sally ze achterna. Jack denkt dat neeflief naar Jack zijn zus is gevlucht op het familielandgoed Dauntsey Park. Daar aangekomen zijn ze in geen velden of wegen te bekennen, maar ze komen wel nét op tijd om de verjaardag van oud-tante Lady Ottoline te vieren. Jack stelt Sally voor als zijn verloofde om alle toestanden voor tante Ottoline verborgen te houden. Ondertussen scheurt Jack vol passie de korsetten van Sally’s lijf, volgen er nog veel meer misverstanden en ruzies, kan niemand normaal met elkaar praten en komt het pasgetrouwde echtpaar ook nog het feestje verpesten.

Kortom, al na een paar pagina’s bekroop mij het lichte gevoel dat het om één van deze romannetjes ging:

http://www.ducatiperformanceparts.net/photographyzym/onslow-and-daisy

Bron foto: http://www.ducatiperformanceparts.net/photographyzym/onslow-and-daisy

 

Slimme mensen daar bij Harlequin…

Bij nadere inspectie van de achterflap zag ik opeens het Harlequin logo. Shit… Maar goed, toen was ik al halverwege, en ook al wist ik meteen hoe alles af zou lopen, ik las het boek toch maar uit. Hoe men dan ooit de vergelijking met Downton Abbey heeft kunnen maken? Nou goed, Lady Ottoline is misschien een slechte kopie van de Dowager Duchess. Ware het niet dat dit boek maar liefst twee jaar voor de eerste aflevering van Downton is verschenen. Goed geplande heruitgave!!!

Uiteindelijk heeft het me maar twee uur van mijn leven gekost, want het voordeel van romannetjes is dat het toch wat vlotter weg leest dan een Multatuli. En dankzij de enorme voorspelbaarheid van het verhaal hoefde ik eigenlijk niet eens op te letten. En zo ellendig slecht was het nou ook weer niet, er zat gewoon een verkeerde sticker op. Bovendien ben ik nu enorm gemotiveerd om Downton Abbey weer te gaan binge watchen, hoera voor Netflix!!! Een paar weken later werden mijn oordeel en gevoelens bevestigd toen ik weer eens op speurtocht was naar nieuw leesvoer. Nicola Cornick, een favoriet van Daisy met een slimme marketeer in dienst 😉

 

Nicola Cornick

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren