Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Ook zo genoten van Stranger Things op Netflix? Hier is de retro horrorboeken top 6!
retro horrorboeken top 5

Ook zo genoten van Stranger Things op Netflix? Hier is de retro horrorboeken top 6!

Het is al weer een tijdje geleden, maar jemig wat heb ik genoten van Stranger Things op Netflix. Hebben jullie de serie al gezien? Het is één groot retro horror feest. Het geheel lijkt van poster tot soundtrack uit een oud boek van Stephen King te komen. Het was genieten, echt! Ga dus gauw kijken als je het nog niet hebt gezien (klik voor een voorproefje).

En dan is het aanstaande maandag dus All Hallow’s Eve. Gaan jullie nog verkleed de straat op of naar een feestje? Het Friese dorp waar ik woon is er denk ik nog niet klaar voor. Dus pak ik er nog maar een boek bij, er is namelijk genoeg engs in mijn kast te vinden. En ook al hebben we afgelopen week al weer heel wat spooky stuff laten zien op Ogma, er kan altijd meer bij. Griezelen is namelijk ook erg leuk als het niet Halloween is. Aanschouw! Mijn selectie van retro horror boeken! *voeg hier maniakaal gelach in*

 

retro horrorboeken top 8

De Shee – Joe Donnely,  maar een stuk of 100 keer uit de bieb geleend voordat ik het boek zelf kocht

In Kilgallan, een vredig dorpje aan de Ierse westkust, kunnen de kinderen rustig buiten spelen. Tot een groepje archeologen een mysterieuze Keltische grafheuvel ontdekt. Zodra de opgravingen beginnen, lijken de dorpsbewoners één voor één bezeten te raken; bezeten door de zwarte kracht van het kwaad, die hen opzweept tot gruwelijke lustmoorden. Misschien wel 100 keer geleend uit de bieb in mijn tienerjaren en sinds kort heb ik eindelijk zelf een exemplaar!

 

retro horrorboeken top 8

De Greep – John Saul

Vijf jaar lang heeft een sinistere maniak de stad Seattle in zijn verstikkende greep. Vijf jaar lang bijt de journaliste Anne Jeffers zich vast in het spoor van een gewelddadige killer. Richard Kravens moordlust kent geen grenzen. Nu zit hij eindelijk achter de tralies. Hoewel hij volhoudt onschuldig te zijn, zal hij toch worden geëxecuteerd. Seattle en Anne kunnen weer opgelucht adem halen. Maar de woorden die Kraven voor zijn execusie met een duivelse, ijskoude stem in Anne’s oor fluistert, blijven haar achtervolgen: ‘Het is nog niet afgelopen, Anne. Ik ben dood, maar niet verslagen…’ Aaaaaah, nog zo’n tienerfavoriet!

 

stranger things

The Omen – David Seltzer

A young nursemaid dies for the sake of little Damien. A priest is speared to death for revealing the horrifying truth about the birth of Damien. In a peaceful zoo, animals rend themselves to bits in a deadly frenzy caused by the sight of Damien. For a world-renowned diplomat and his wife “accident” follows “accident” from Rome to London to Jeruzalem, as they are stalked by a terror they cannot understand, a terror that centers on their son Damien….and his ominous hidden birth mark. Is ultimate evil to be released upon an unsuspecting and unprepared world because of Damien?  De film vond ik geweldig, maar het boek is ook zeker een aanrader. Hmm, ik ga het nog druk krijgen de komende avonden….

 

retro horrorboeken top 8

Duivelsdans – James Herbert

Ellen wilde haar zoontje Simon niet aan het schrikken maken. Ze was bang dat hij opnieuw weg zou gaan, dat hij in het niets zou verdwijnen, zoals hij al eerder had gedaan. Voorzichtig duwde zij de deur van de badkamer open. En ze zet het op een krijsen als ze het monster ziet staan dat met zijn verkoolde armen de kleine witte gestalte onder water houdt… Het schilderachtige dorpje Sleath is met zijn lieflijke huizen en zijn middeleeuwse kerk een toonbeeld van rust en vrede. Niets en niemand lijkt de stilte te kunnen verstoren. Tot de geesten verschijnen. Opeens gebeuren er angstaanjagende en bizarre dingen in Sleath… Grace Lockwood, de dochter van de dominee van Sleath, benadert de ervaren spokenjager David Ash. Wrede geesten, rusteloze zielen die op wraak zinnen, teisteren het dorp. Bewoners verdwijnen en in de huizen heerst ondanks de zomerse hitte een kille kou. Ja nogmaals John Saul, gewoon té leuk en corny!

 

stranger things

Griezelverhalen van H.P. Lovecraft

In deze bundel zijn voornamelijk de minder bekende, pure Gothic horror en fantasy verhalen van H.P. gebundeld. Maar volgens de achterkant: “voor velen zullen de in deze omvangrijke anthologie opgenomen korte en minder korte shockers dan ook een aangename, zij het zeer huiveringwekkende verrassing zijn”. Ik weet wel wat ik vanavond lees! Ok, Lovecraft is meer antiek dan retro natuurlijk. Maar is de cover niet een juweeltje uit de jaren 80? En nog steeds eng genoeg ook al zijn we inmiddels bijna 100 jaar verder.

 

stranger things

De Nachtkerk – Whitley Strieber

Even met de billen bloot; dit boek heb ik nog niet gelezen! Maar ik had in de allereerste Ogma week al eens beloofd om nog eens iets anders te lezen van Strieber om te zien of De Honger een misser van hem was, of dat zijn hele oeuvre terecht niet meer wordt uitgebracht. Het antwoord blijf ik jullie dus nog even schuldig, mocht het lang duren ga dan maar uit van de laatste optie 😉

Wat? Geen Stephen King? Al zijn jaren 80 werk hoort toch eigenlijk bij voorbaat op deze lijst! Geloof mij, King krijgt heus nog de aandacht die hij verdient op Ogma. Wellicht zelfs een thema week! En? Welk eng boek lezen jullie het liefst?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren