Pagina’s

Q&A a Day

Q&A a Day, ook leuk als je crazier than a bag of ferrets bent

Q&A a Day

 

Vorig jaar kreeg ik op mijn verjaardag het Q&A a Day dagboek voor stelletjes. Elke dag beantwoord je samen een vraag en dat doe je dan drie jaar lang zodat je kunt zien hoe je relatie zich door de jaren heen ontwikkelt. Om heel eerlijk te zijn wist ik even niet zo goed wat ik er mee aan moest. Kijk, voor mijzelf vind ik dagboekjes altijd erg leuk. Als puber schreef ik jarenlang elke dag pagina’s vol in mijn dagboek (ze liggen nog ergens op zolder en zijn heel erg gênant om terug te lezen, geen idee waarom ik ze nog niet weg heb gegooid) en later deed ik nog eens een paar pogingen, maar de zeeën van tijd die ik als scholier had zijn inmiddels opgedroogd. Een regel per dag, dat moet wel vol te houden zijn natuurlijk, maar hoe krijg ik mijn stoere metal man zo ver om elke dag met zijn vrouw een dagboekje in te vullen?

Dat bleek niet moeilijker te zijn dan hem ‘s avonds als we voor de tv hangen het boekje in handen te duwen met de woorden “Hier, invullen.” Sterker nog, dat houden we nu al een mooi tijdje vol! Ons geheim is om het vooral niet te serieus te nemen en het begint een beetje een wedstrijdje te worden wie het meest creatieve, grappige, sarcastische antwoord geeft dat tóch hartstikke waar is. Zo werd de vraag ‘What makes you feel powerful’ beantwoord met ‘Een steekwapen’ en ‘What’s on your future résume?’ met ‘Crazier than a sack of ferrets’. En een lol dat we dan hebben. Ok, soms moeten we wel eens een paar achterstallige dagen inhalen en ik heb ze soms ook niet op een rijtje en schrijf dan weer te ver door omdat ik denk dat het de 25e is in plaats van de 23e. Moet kunnen toch? Het gekke is dat we zo toch na 17 jaar nog achter dingen komen die we niet van elkaar wisten. Joepie! Gespreksstof naast de kinderen en de nieuwste aflevering van Game of Thrones!!!

Compleet geïnspireerd door deze ervaring vroeg ik de eerstvolgende gelegenheid het Q&A a Day for Moms. Omdat mijn kinderen elke dag crazy shit doen die ik niet wil vergeten. Hoe vaak roep je wel niet “Oh dat zouden we moeten opschrijven”. Handen omhoog wie dat ook daadwerkelijk doet. Juist, wij dus niet. Mocht je het Q&A a Day voor stelletjes al een commitment vinden met drie jaar lang elke dag een vraag, moeders moeten helemaal doorzetters zijn met maar liefst 5 jaar lang elke dag een antwoord geven. Aan de andere kant, het ouderschap vergt wel meer doorzettingsvermogen dan dat, dat boekje kan er best nog wel bij en later hè, dan ben je blij dat je het hebt gedaan. Persoonlijk heb ik nog wel wat opmerkingen bij Q&A a Day for Moms. Ten eerste, waarom alleen voor moms? Hebben dads niks te zeggen over hun kroost? En de vragen zijn soms wel erg op moeke zelf gericht of een beetje out there. ‘What do you want the theme of this summer to be?’ bijvoorbeeld. Nou het lijkt mij gewoon fijn als mijn kinderen deze zomervakantie niet continue mekaars kop inbeuken. Ik kan me niet voorstellen dat ik daar over vier jaar anders over denk. Of ben ik nu een slechte moeder en moet ik elke zomervakantie anders vieren? Had ik afgelopen zomer alles rond Piraten moeten laten draaien? Of Prinsesjes?! Elfjes??!!!

Kortom, gespreksstof en food for thought genoeg met deze dagboeken. Ik vind ze leuk 😉 Houden jullie ook dagboeken bij?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

 • Charissa

  23 oktober 2016 at 18:38

  Wat een leuke Q&A boekjes! Ik heb al meerdere pogingen gedaan om zo’n boekje netjes bij te houden, maar ik verlies toch iedere keer mijn interesse. Ook weet ik zeker dat mijn partner hier never ever aan mee zou werken. Hij zou het boekje uit het raam gooien ben ik bang!

  Beantwoorden
  • Ogma

   24 oktober 2016 at 12:41

   Ons gezamenlijke, rotte gevoel voor humor blijft een bron van inspiratie 😉 Als hij serieus antwoord moest geven hield hij er ook mee op denk ik.

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren