Pagina’s

Kinderboekenweek Kringloop

Kinderboekenweek Kringloop Shoplog!

Ik zei het afgelopen week al op Facebook; ik ben chronisch en uitzichtloos blut, maar we vieren toch graag elke boekenweek mee die er bestaat. Vooral de Kinderboekenweek! Nou vooruit, we hebben ons in Den Haag natuurlijk een beetje laten gaan, maar je ontmoet dan ook niet elke dag een van je favoriete schrijvers die met liefde een praatje maakt en een handtekening zet. Bovendien was er taart, daar zou iedereen een beetje ontoerekeningsvatbaar van worden, van zo’n feeststemming 😉

Maar in de kringloopwinkel is het ook altijd feest. Veel Kinderboekenweek Kringloop feest voor weinig, en dit is wat de meiden uitzochten voor het Bookfest Extrafaganza!

 

Kinderboekenweek Kringloop

 

Sherlock Holmes’s Baker Street Boys – Anthony Read, omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met detectives!

Sparrow heeft een baantje in het koninklijk Muziektheater. Hij ontdekt dat Marvin de goochelaar zijn eigen assistente bedreigt, de kleine Mary. Samen met de andere Baker Street Boys bedenkt Sparrow een plan om Mary het theater uit te smokkelen. Dat lukt uiteindelijk, maar wie is de man die hen probeert te volgen? En wat heeft professor Moriarty  met dit alles te maken? Nu Sherlock Holmes niet in de buurt is moeten de Baker Street Boys deze zaak zelf zien op te lossen!

 

Het geheim van Lena Lijstje – Francien van Oomen, deel 1 viel zo in de smaak dat er iemand stond te gillen toen we dit tweede deel zomaar vonden

Ik heet Lena. Ik maak altijd lijstjes omdat ik niet goed kan kiezen. Maar ook om de warboel in mijn hoofd op te ruimen. Dat is wel nodig want mijn leven is érg ingewikkeld, sinds mijn ouders gescheiden zijn. Ik heb nu twéé stiefmoeders, ik ben verliefd op mijn stiefbroer én ik heb een erfenis gekregen. En hierdoor heb ik een hele lijst geheimen…

 

Kinderboekenweek Kringloop

 

Mijn eerste boek over Dinosauriërs

Je gelooft het niet, maar ik heb hier dus twee van die Freek Freaks rondlopen. De oudste is van de slangen en ander reptielen gespuis en de peuter sinds de laatste AH actie verliefd op dino’s. En op ‘Fjeek Fjonk’ natuurlijk. Staan ze daar weer te zwijmelen bij een kartonnen Freek in de supermarkt, hopeloos! Lezen lukt natuurlijk nog niet, maar elke keer als de peuter de baby dino’s ziet roept ze luidkeels “Ah, wat een poepie’s!!!!”. Wat een blijheid.

 

Die Gave Grieken – Terry Deary waarschijnlijk goedgekeurd door collega Mirjam

Dit boek staat vol fantastische feiten over de gigantische geinige Grieken die meer dan 2000 jaar geleden leefden. Lees over huiveringwekkende helden, stoere Spartaanse soldaten, vreemde filosofen en zielige slaven. Zo kom je te weten waarom sommige gave Griekse meisjes naakt rondrenden terwijl ze deden alsof ze een beer waren, wie de eerste wc ter wereld had en waarom dokters de oorsmeer van hun patiënten proefden. Verbaas je over de griezelige Griekse eetgewoontes, de ongelooflijke Olympische Spelen en de gruwelijke god die zijn eigen kinderen opat.

 

Het Menselijk Lichaam, omdat ze op school natuurlijk nog niet genoeg leren kopen we nog maar wat extra info boeken hè

Wat is een neuron? Waarvoor dienen de haartjes op onze huid? Waar in onze hersenen worden herinneringen opgeslagen? Ons lichaam zit vol boeiende mysteries die in dit boek worden opgehelderd. De belangrijkste organen en hun rol en functie worden er in beschreven. Zo kom je eindelijk te weten waarom kinderen leniger zijn dan volwassenen, hoe we zoete en zoute smaken kunnen onderscheiden, waarom onze tanden wel eens pijn doen, hoe baby’s worden geboren en nog veel meer!

 

Kinderboekenweek Kringloop

Ik hartje Zwarte Magica 😉

Donald Duck, De Spannendste Avonturen

Met Donald Duck kan het natuurlijk nooit mis gaan, da’s pret voor het hele gezin. Helaas zoveel pret dat ze hier meestal letterlijk stuk worden gelezen en na een aantal plakpogingen bij het oud papier belanden. Maar dat geeft niets. De voorraad bij de kringloopwinkel is onuitputtelijk!

 

Hmmm, wat was het thema van de Kinderboekenweek ook al weer? Tomtidom…..

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren