Pagina's

Villa Willemina

Villa Willemina: een geweldig avontuur met opa’s en oma’s!

De ouders van Willemina erven een bejaardentehuis. Nu moet ze wéér aan een nieuw avontuur beginnen… En dat op een afgelegen rotseiland! Maar als Willemina de bewoners van het tehuis ontmoet, wordt alles anders. In elke kamer wacht haar weer een ander spannend avontuur. Soms lijkt het wel of het tehuis vanbinnen verandert…het kraakt, kreunt,, zucht en siddert. En waar komen al die knalgeluiden toch vandaan? Samen met haar nieuwe vriend Barend en Bram de eend, stuit Willemina op een oud geheim.

 

Villa Willemina

 

Joepie! Het is kinderboekenweek! En het thema? Voor altijd jong: opa en oma. Laat ik daar nou het perfecte boek voor weten. Al sinds ik de store in store van CircusPatz bij Kinderboekwinkel De Toverlantaarn in Leeuwarden zag staan, wilde ik eigenlijk alles hebben wat dit Verhalen Laboratorium heeft gemaakt. Gewoonweg keiharde hebzucht is mij toen overvallen en het heeft me ook niet meer los gelaten. Dus is Villa Willemina een van de weinige boeken die ik dit jaar nieuw heb gekocht. Dan de million dollar question; heeft Villa Willemina mijn verwachtingen waar kunnen maken? En misschien nog wel belangrijker, wat vindt dochterlief Emma er van? Zij is tenslotte de doelgroep. “Wat ziet dat boek er mooi uit” was haar oordeel toen ik er mee thuis kwam. Om haar vervolgens het boek daadwerkelijk te laten lezen viel nog niet mee, want blijkbaar is alles wat mama aanraadt stom. Daar had ze al eerder dit jaar last van. Begint dat nu al?

De grote hal ruikt vreemd en het is donker. Het enige licht van het lampje op de tafel maakt het nog enger. Overal ziet Willemina lange schaduwen. ‘Hallo?’ roept haar moeder. Even houdt iedereen zijn adem in. Het blijft echter stil. Niemand komt hen even gedag zeggen. ‘De opa’s en oma’s slapen zeker al,’ fluistert Willemina’s vader. Haar moeder knikt. Dat zal het zijn. Bij het lampje ligt een groot dik boek op tafel. Er staat ‘gebruiksaanwijzing’ op. Een gebruiksaanwijzing? Voor een bejaardentehuis? Willemina fronst haar wenkbrauwen. Een tv heeft een gebruiksaanwijzing. En een magnetron. Maar een bejaardentehuis?

 

Villa Willemina

 

Emma (7 jaar) vertelt:

Het boek gaat over een meisje dat heet Willemina. Ze gaat wonen in een bejaardentehuis. Ze ontmoet Anemoon en August en meneer Kwi en maakt gekke dingen mee. Ze leert parfum maken en ze leert dat het huis groeit.

Ik vond het leuk, vooral de dikke eend Bram. Het is een echt boek voor kinderen die van spannende en gekke boeken houden. Anemoon vond ik het grappigst, omdat ze een eigen laboratorium vol parfumflesjes heeft. Ik vond het bijzonder dat het huis stukje bij beetje groeit en nooit vol raakt en er was niets stom aan het boek.

“Wil je meer lezen over Willemina, Emma?” Jaaaaaaaaaaaaa!

(Yes! Missie toch nog geslaagd! Enne, ze heeft helemaal gelijk; wat een tof boek.)

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

  • Anoniem

    11 oktober 2016 at 07:00

    Leuk, kinderboekenweek. Het was vroeger een mooie aanleiding om met de kinderen iets moois uit te zoeken.
    Over opas en omas gesproken: mijn ouders wonnen eens bij een prijsvraag een doos met wel 10 kinderboeken voor alle leeftijden. Er was bij hen dus van alles om met onze kinderen te lezen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren