Pagina's

hoe vang je een mummie

Hoe vang je een mummie? Mijn dochter weet dat!

Nadat dochterlief en ik een gezamenlijk verslag schreven van ‘Het Kleine Huis in het Bos‘,  ‘Opa Vlucht‘ en ze belangrijke input gaf bij andere artikelen, kreeg ze de blog smaak te pakken. Dus ging ze eerst eens voor de boekenkast zitten om haar lievelingsboeken uit te zoeken. Ze wilde helemaal zelf een recensie maken. Omdat ik dit een super leuk idee vond mocht ze het zelfs op de laptop uittypen. Samen haalden we de grootste spelfouten er uit, maar de stijl hebben we intact gelaten. En trots dat ik ben! Zo wordt het wel erg makkelijk om jullie bijna elke dag een leuk artikel voor te schotelen. Enne, beste uitgevers, Emma staat ook heel erg open voor recensie exemplaren 😉 “Mama, ik ga eerst de tekst van de achterkant overtikken, goed?”

Toen er laatst een geheimzinnig pakket werd bezorgd op het Schedelslot, konden de tweeling Grap en Grol hun nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze maakten het stiekem open, en dat hadden ze beter niet kunnen doen! Er bleek een mummie in te zitten van een Egyptische prinses, die op z’n zachtst gezegd nogal irritant en verwaand was. Ze luisterde naar niemand en zette het Schedelslot en de Vallei der IJdele Vampiers volledig op zijn kop! Gelukkig kwam Duifje achter een manier om haar terug de sarcofaag in te krijgen…

 

hoe vang je een mummie

Zelfs de foto maakte de mini boekenblogger zelf. Ik knipte hem alleen een beetje bij.

 

Hoe vang je een mummie vind ik erg leuk! Ik ben dol op Geronimo boeken en dit is één van de leukste uit al die miljoenen boeken (ik geloof dat het miljoenen zijn, maar ik weet het niet zeker, ik heb ze nog nooit geteld).

Ik vind het een leuk boek, omdat mijn favoriete figuren ertussen zitten: Geronimo, Duifje, Joeline,Torteltje en Kalong de huisvleermuis.

Het gaat over een mummie die heet Joeline Thoetmuisis III en ze vernielt alles wat haar niet aanstaat (alles dus). Geronimo is een beetje bang en Duifje verkleed hem als een farao. Dan wordt Joeline op hem verliefd, En dan brengt Geronimo haar weer naar haar sarcofaag. Natuurlijk komt alles weer goed, zoals altijd.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

  • Jolanda

    6 oktober 2016 at 08:05

    Hoi Emma, wat heb je een prachtige recensie geschreven! Mijn dochter is nu al wat groter maar was ook altijd dol op de boeken van Geronimo Stilton. Fijn he, dat er zo veel van zijn! Veel leesplezier!
    Groetjes, Jolanda

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren