Pagina's

Kinderboekenweek Virtual Reality App

Een Virtual Reality Kinderboekenweek kick-off!

Vandaag begint de Kinderboekenweek en om die vast een beetje te openen, gingen Emma en ik afgelopen zaterdag naar Den Haag voor een hele speciale presentatie bij boekhandel Paaghandel. Nu is het vanuit Friesland best ver rijden met de trein naar Den Haag, dus maakten we er een extra lange, leuke dag van. Met oma, want het thema van de Kinderboekenweek is tenslotte ‘Oma’s en opa’s voor altijd jong!’. Dus deden we iets met cultuur en antiekwinkeltjes en koffietentjes met boekenkasten en geschiedkundige/staatskundige opvoeding en terrasjes op een prachtige, zonnige herfstdag. Kortom, de dag kon al niet meer stuk voordat we goed en wel bij Paagman waren.

 

Den Haag

 

Maar de presentatie dus. Uitgeverij Unieboek Het Spectrum lanceerde bij boekhandel Paagman een unieke Virtual Reality-app voor kinderen. Een spel dat je meeneemt door de wereld van zes boeken en waarbij je de hoofdpersonen moet helpen hun verloren voorwerpen te zoeken. Na het downloaden van de app (zoek in de Playstore op ‘kinderboeken vr’) kan je het spel direct spelen en de bril krijg je cadeau bij aanschaf van één van de geselecteerde titels in de boekhandel tijdens de kinderboekenweek. De zes titels in de app zijn:
o Baron 1898 – Jacques Vriens
o De Effies aan de bal – Vivian den Hollander en Saskia Halfmouw
o Dummie de mummie en de drums van Massoeba – Tosca Menten en Elly Hees
o Botje – Janneke Schotveld en Annet Schaap
o De Vreselijke Twee – Jory John, Mac Barnett en Kevin Cornell
o Op een dag… – Arend van Dam en Alex de Wolf

 

Kinderboekenweek Virtual Reality App

 

Kijk, dat wilden wij dan wel eens proberen hè! En dan heb je als 7 jarige dus een moeder mee met een hopeloos verouderde smartphone die de app niet ondersteund. Zooooooo kansloos, zucht…. Gelukkig waren de ontwikkelaars van de app ook aanwezig en vonden zij het helemaal niet erg om hun telefoon even uit handen te geven zodat Emma het spel ter plekke kon testen (gelukkig heeft ze een vader die wat meer waarde hecht aan de nieuwste technologieën en kon zij de volgende dag uitgebreid verder spelen). De rest van de dag heeft ze overigens met een dikke groef in haar neus rondgelopen van de VR bril, zo stijf hield ze hem tegen haar gezicht geduwd.

 

Kinderboekenweek Virtual Reality App

 

En de pret was nog lang niet voorbij, want er waren ook échte schrijvers aanwezig! Een onderonsje met Jacques Vriens over de Baron was wel het hoogtepunt van de dag voor Emma.

 

Kinderboekenweek Virtual Reality App

 

En deze week heeft ze iets heel bijzonders om op school te laten zien!

 

Kinderboekenweek Virtual Reality App

 

De schrijvers deden daarna nog een erg moeilijke quiz, waar we nog heel wat van leerden. Wisten jullie dat de VR bril al in de jaren 30 van de vorige eeuw is uitgevonden? Hoe H.G. Wells! Janneke Schotveld won de prijs, het zat in een sjiek, glimmend doosje met een strik en wij vermoeden dat het goed heeft gesmaakt.

 

Kinderboekenweek Virtual Reality App

 

Voor de gasten was er taart. Het was een mooie dag! Ik ben een Kinderboekenweek in ieder geval nog nooit zo feestelijk begonnen 😉

 

Kinderboekenweek Virtual Reality App

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren