Pagina’s

havermoutkoekjes

Supersnelle schandalig lekkere schuldgevoel-vrije havermoutkoekjes

Al bekomen van de titel van dit stukje? Stel je nou eens voor dat je koekjes kon maken die (bijna) nog sneller gemaakt zijn dan het uitspreken van hun naam. Klinkt te mooi om waar te zijn? Neen.

Want soms is het gewoon nodig. Dat iets ultrasnel klaar is. Omdat je bezig bent in een boek (of jezelf een mooi nieuw boek beloofd hebt) en het niet kun veroorloven om iets anders te doen dan lezen. LEZEN!!!! Kijk, voor dat soort momenten is het fijn dat er dit soort recepten zijn. Via onze buurvrouw zag ik ze. Goede, gezonde havermoutkoekjes die je maakt met maar twee ingrediënten. Ik herhaal: twee. Zijnde havermout en banaan. Kijk bij het linkje, dan kun je doorklikken naar het originele recept, maar je snapt dat dit niet moeilijk kan zijn. 150 gram havermout en twee bananen heb ik standaard wel in huis en hoe je hier koekjes van maakt (Iets met een staafmixer en een oven) zal niet heel veel problemen opleveren. Letterlijk een minuut werk.

Nu ben ik een zeikerd iemand die van lekker eten houdt, dus ik maakte er drie minuten van door er een handje hazelnoten, kokossnippers, zonnebloempitten,pompoenpitten, gojibessen en blanke rozijnen door heen te gooien en maakte het af door nonchalant gestrooid amandelschaafsel. Echt waar, minder dan 5 minuten werk was het. Even koekjes van maken en 15 minuutjes in de oven en voi- flippin- la!

 

havermoutkoekjes

 

En dat kwam goed uit, want er lag een spiksplinternieuw boek op me te wachten. Niet tweedehands uit een obscuur tweedehandswinkeltje, maar nieuw, bij Bol, bij elkaar gespaard door mee te doen aan onderzoeken. De koekjes smaakten heerlijk. Het boek? Binnenkort in de dekselse detective dinsdagreeks. Stay tuned!

Wat maak jij als je snel iets lekkers wilt bij het lezen?

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren