Pagina’s

Emma's kekke kast

Emma’s kekke kinderkast

Ik denk dat jullie inmiddels alle boekenkasten in ons huis al hebben gezien. Jan-Rutger en ik gingen eerder al met de billen bloot en nog niet zo lang geleden maakten we onze woonkamer weer een beetje mooier met een “nieuwe” boekenkast. Er staat dus op zolder een kast. In een donker hoekje vlakbij het trapgat, naast de wasrekken. We kunnen er met onze camera’s zelfs niet eens goed bij. Tis zonde, ik weet het…. Maar die dochter van mij, die gaat zich steeds meer met mijn blogje bemoeien. “Mama, mag mijn kast dan ook een keer op Ogma?” Nou vooruit dan maar. Hij is ook leuk. Best groot en vol ook voor zo’n klein meisje, al heeft ze er inmiddels al zeven verjaardagen en Sinterklazen enzo op zitten, dat tikt lekker aan. Als je moeder dan ook nog eens een kleine verslaving heeft dan is een kast zo vol hoor. Dus Emma, vertel eens, wat staat er in jouw kast?

 

Emma's kekke kast

Ok, we gingen eerst even opruimen voordat we aan dit artikel begonnen…

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Ik doe het op schrijver, ik heb een vakje voor Paul van Loon en voor Geronimo en Thea Stilton. Ik doe het ook op kleur, zoals mijn sprookjesboeken en leerboeken bij leerboeken en Disneyboeken bij Disneyboeken. Berder heeft ook een vakje en dat is altijd slordig.

Wat kreeg je als laatste? Een Heidi Omnibus van mamma.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? De Rode Prinses van Paul Biegel. Omdat ik niet zo van prinsessen hou.

 

Emma's kekke kast

Da’s beter hè?

 

En wat herlees je elke keer weer? Diefstal op de Oriënt Express van Thea Stilton want het zo spannend-leuk!

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Diefstal op de Oriënt Express en alle boeken van Paul van Loon en Roald Dahl. Omdat ze té leuk zijn om alleen voor mijzelf te houden.

Staat er ook een rotboek in je kast? Ja! De Verschrikkelijke Steen van Tosca Menten, die ga ik nooit meer lezen. Hij is te zielig, er gaat een konijntje in dood en dan wordt zijn broertje ook nog heel gemeen door een magische steen. Dat boek mag wel in de minibieb!

 

CIMG0017

 

Wat ik het leukste vind aan Emma’s kast? De complete verzameling Luistersprookjes & Vertellingen van Lecturama. Mijn opa en oma hadden vroeger een aantal boeken uit deze serie en daar hebben mijn zus en ik zo veel plezier aan beleefd. Ik heb er mee leren lezen! Op rommelmarkten en in kringloopwinkels maakten we de collectie compleet en ze geniet er toch al een jaar of vier van. En de peuter kan straks ook gezellig meedoen. De cassettebandjes zijn er ook bij en speciaal daarvoor scharrelden we ook nog een retro cassettedeck op zodat ze *ping* lekker kunnen luisteren. Laatst luisterde ik per ongeluk een beetje mee naar “De boze reus werd een vriendelijke reus”, zat ik weer te snotteren hoor. Tja, gebaseerd op een sprookje van Oscar Wilde hè. Echte kwaliteitsverhalen dus in deze prachtige sprookjesboeken.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren