Pagina’s

Pennywise

Boeken in Muziek: Pennywise door Letzte Instanz

Pennywise

 

Nachtmerries heb ik gehad! Echt angstaanjagende nachtmerries en soms sta ik onder de douche naar het putje te staren en krijg ik ondanks het hete water toch kippenvel. Ik heb zelfs wel eens een washandje over het doucheputje gelegd, voor de zekerheid….. (Bekijk het eerste filmpje maar, als je niet weet waar ik het over heb.) Klote clown. Ik had natuurlijk ook nooit stiekem naar de mini serie moeten kijken toen ik klein was. Ik heb het over Pennywise, de dansende clown met zijn ballonnen die het allerliefste bange kindertjes eet. Jaren later las ik het boek, dat was nog veel enger. Coulrofobie (de angst voor clowns) bestond vast al voordat Stephen King ‘It’ schreef, maar zodra ik Pennywise zag was ik patiënt. Toen er opeens een cliniclown naast het ziekenhuisbed van mijn dochter stond was mijn eerste instinct dan ook om hem met de infuusstang te kamer uit te meppen. Niet gedaan hoor, dochterlief zette het op een krijsen en de clown in kwestie droop snel af.

 

 

Waarom laat zo’n mietje als ik zich dan in met dit soort films en lectuur? Nou, daar zijn dus studies naar gedaan en het komt allemaal neer op een stofje genaamd dopamine, je kent het misschien wel. Iets met een kick, verslaving en de chemische samenstelling van mijn brein. Op zich is dit dan nog een onschuldige variant, beter enge verhalen dan heroïne, toch?

Gelukkig doe ik ook nog aan onschuldiger vermaak: metal/industrial/gothic festivals en concerten bijvoorbeeld. En zo ontdekten de man en ik jaaaaaaren geleden op een gezellig avondje bandjes kijken de Duitse folk metal band Letzte Instanz. De allerleukste optredens zijn van bands die je niet kent en die je helemaal omver spelen! Dus kochten we snel al hun albums en ontdekten wij deze ode aan ‘It’. Een bijkomend voordeel, Pennywise klinkt in het Duits behoorlijk hilarisch, dat kalmeert dan weer in bange tijden.

 

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren