Pagina’s

  • Home
  • Leesverhalen
  • Mommie McGyver: Life Hacks, 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen
Life Hacks

Mommie McGyver: Life Hacks, 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen

Life Hacks, 134 geniale tips voor ouders van jonge kinderen is een verzameling van (soms wel hele) slimme oplossingen voor problemen die zich onverwachts en onaangekondigd voordoen met een humoristisch tintje. Je kent ze wel, die situaties waarin je gedwongen wordt om een oplossing te bedenken, want laten we eerlijk zijn, dat is wanneer wij (mama’s en papa’s) op ons briljantst zijn. Dan worden we ineens een soort McGyver en kunnen we van 3 paperclips en een papieren handdoekje een luier maken die het volhoudt tot we thuis zijn.

 

Life Hacks

 

 

Life Hacks, geschreven door Asha Dornfest, bevat vele geniale ideeën die de meeste moeders met oudere kinderen gaande weg zelf hebben uitgevogeld of hebben gevonden op internet. Voor nieuwe moeders is dit boek wellicht een geschenk uit de hemel. Want welke moeder wil nu niet een oplossing voor pijnlijke stuwende borsten zonder daar meteen een kool voor te hoeven kopen of tips voor het maken van een zwangerschapskussen met materialen die we allemaal hebben liggen (en zo ook nog eens een hoop centen besparen)? Dus voor wie nog een leuk kraam cadeautje zoekt voor een nieuwe mama….

Toch staan er ook nog wel leuke tips in die ook ik briljant had gevonden toen de kinderen kleiner waren, en zeker ook hacks die ik meteen heb uitgeprobeerd. Een puntje hier in huis is de organisatie in laatjes. Laten de mama’s van parenthacks.com daar nu ook een aantal zeer handige tips voor hebben opgeschreven.

 

Life Hacks

De kabels springen me nog net niet tegemoet wanneer ik de kabel lade opentrek (of ook wel liefkozend kabeldump genoemd). Waarschijnlijk omdat ze het niet kunnen, het is namelijk een grote wirwar van draadjes.

 

Life Hacks

Dankzij de handige WC rol hack van Life Hacks heb ik nu een prachtig georganiseerde lade. Wie wist dat je WC rolletjes daar nou voor zou kunnen gebruiken? De andere 133 life hacks laat ik je zelf ontdekken. Veel hack plezier mama’s en papa’s!

Het Spectrum bedankt voor het recensie-exemplaar.

Simone van Noort, ofwel tante Poppedeintje. Ik ben een moeder van 2 kids die graag leest, maar er de laatste jaren veel te weinig tijd voor had! Getrouwd met een hele lieve metal bassist. Bofkont ben ik! Herstellend van een burn out schrijf ik over het wel en wee in het leven waarvan ik mijn prioriteiten her- euh… prioriteer. Dan ben ik ook nog aspirerend kinderboeken schrijfster en pedagogisch medewerker.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren