Pagina’s

Book of Life

Ik ging op vakantie en las….. Deel 2

Lezen is natuurlijk mijn lust en mijn leven en omdat ik het leven nog niet druk genoeg vond begon ik daar een boekenblog over bij te houden. Hartstikke leuk! Maar als ik zo’n heerlijk boek uit heb gaat het niet meteen terug in de kast, maar beland het op een stapel om er nog een stukje over te schrijven en dat voelt zo heel af en toe een beetje als werken. Nu is er niks mis met hard werken, maar zelfs de meest ambitieuze, hardwerkende persoon heeft wel eens een vakantie nodig. Dus dat deden wij ook. We gingen naar Ameland en het was zalig! Er was strand en zee, blije kindertjes en lekkere biertjes. Oh ja, en de man ging ook nog mee natuurlijk. Ik had mijn e-reader ingepakt (omdat Emma alle boekenruimte al had ingepikt) en las dat het een lieve lust was. En met al die gelezen boeken doe ik verder helemaal niks meer, het was tenslotte vakantie.

 

Uprooted

Uprooted van Naomi Novik

Agnieszka loves her valley home, her quiet village, the forests and the bright shining river. But the corrupted Wood stands on the border, full of malevolent power, and its shadow lies over her life.
Her people rely on the cold, driven wizard known only as the Dragon to keep its powers at bay. But he demands a terrible price for his help: one young woman handed over to serve him for ten years, a fate almost as terrible as falling to the Wood.
The next choosing is fast approaching, and Agnieszka is afraid. She knows—everyone knows—that the Dragon will take Kasia: beautiful, graceful, brave Kasia, all the things Agnieszka isn’t, and her dearest friend in the world. And there is no way to save her.
But Agnieszka fears the wrong things. For when the Dragon comes, it is not Kasia he will choose.

 

The girl with all the gifts

The Girl with all the Gifts van M.R. Carey

Melanie is a very special girl. Dr Caldwell calls her ‘our little genius’. Every morning, Melanie waits in her cell to be collected for class. When they come for her, Sergeant keeps his gun pointing at her while two of his people strap her into the wheelchair. She thinks they don’t like her. She jokes that she won’t bite, but they don’t laugh. Melanie loves school. She loves learning about spelling and sums and the world outside the classroom and the children’s cells. She tells her favourite teacher all the things she’ll do when she grows up. Melanie doesn’t know why this makes Miss Justineau look sad.

 

Satan at St Mary's

Satan in St. Mary’s van Paul Doherty

1284 and Edward I is battling a traitorous movement founded by the late Simon de Montfort, the rebel who lost his life at the Battle of Evesham in 1258. The Pentangle, the movement’s underground society whose members are known to practice the black arts, is thought to be behind the apparent suicide of Lawrence Duket, one of the King’s loyal subjects, in revenge for Duket’s murder of one of their supporters. The King, deeply suspicious of the affair, orders his wily Chancellor, Burnell, to look into the matter. Burnell chooses a sharp and clever clerk from the Court of King’s Bench, Hugh Corbett, to conduct the investigation. Corbett – together with his manservant, Ranulf, late of Newgate – is swiftly drawn into the tangled politics and dark and dangerous underworld of medieval London.

 

Book of Life

The Book of Life van Deborah Harkness (deel één behandelde ik al eerder en gisteren volgde de recensie van deel 2)

After traveling through time in Shadow of Night, the second book in Deborah Harkness’s enchanting series, historian and witch Diana Bishop and vampire scientist Matthew Clairmont return to the present to face new crises and old enemies. At Matthew’s ancestral home at Sept-Tours, they re-unite with the cast of characters from A Discovery of Witches – with one significant exception. But the real threat to their future has yet to be revealed, and when it is, the search for Ashmole 782 and its missing pages takes on even more urgency. In ancestral homes and university laboratories, using ancient knowledge and modern science, from the hills of the Auvergne to the palaces of Venice and beyond, the couple at last learn what the witches discovered so many centuries ago.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

10 Comments

 • Mirjam

  26 augustus 2016 at 11:08

  Wat vond jij van The Girl with all the gifts? Ik vond het idee heel erg origineel, ook hoe het uitgevoerd is op de kaft. Geen idee waar het over ging, daardoor trok het me meteen! Ik vond het alleen wel inkakken naar het einde, jij?

  Beantwoorden
  • Anoniem

   26 augustus 2016 at 13:59

   Even een huilie van mijn kant, want het boek dat ik na het lezen van deze post wilde lenen, was volgens de website om 12 uur nog beschikbaar in de plaatselijke bieb en om14 uur (ter plekke) niet meer. Hm. Toeval, of heel veel lezers noordelijk? Ik denk het laatste.

   Beantwoorden
   • Anoniem

    28 augustus 2016 at 09:54

    Het boek van Novik, dat ga ik nu maar bestellen. Gelukkig liep ik tegen een andere topper aan. “Laat me niet alleen”van Ishiguro. In 1 adem uitgelezen. Ik kende deze schrijver van Remains of the Day, en het wordt tijd dat ik alle andere werken ook ga lezen. Moet nu even acclimatiseren voor ik iets anders kan pakken.

    Beantwoorden
 • Anoniem

  14 september 2016 at 20:27

  Weer even terug naar deze oudere blogpost, want inmiddels heb ik Novik kunnen lenen. En letterlijk in een dag uitgelezen.
  Het verhaal werd verteld als een oude sage, had iets heel vanzelfsprekends en aards. Niet het soort fantasy waarbij de auteur van alles moet uitleggen voordat je de verhaallijn kunt volgen. Echt een aanrader wat mij betreft. En misschien tegenstrijdig: ik durf het niet aan om een van de andere boeken van deze schrijfster te lezen. Omdat ik niet echt een fantasy liefhebber ben. Ik vrees dat andere boeken over tovenaars me zullen tegenvallen. Of kennen jullie ze en kun je me geruststellen?

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren