Pagina's

Shadow of Night

Shadow of Night, roadtrip naar het verleden

In a world of witches, daemons and vampires the fragile balance of peace is unravelling. Diana and Matthew’s forbidden love has broken the laws dividing creatures. To discover the manuscript which holds their hope for the future, they must now travel back to the past.

 

Shadow of Night

 

Aan het einde van ‘A Discovery of Witches‘ lieten we Diana en Matthew achter terwijl ze terug gingen naar het verleden om een goede leermeester voor Diana te vinden en het geheimzinnige ‘Ashmole 782’ manuscript op te sporen. Ze komen terecht in Engeland in 1590 bij Matthew zijn Lodge in Woodstock, waar Diana meteen starstruck is door de personen die ze daar treft; Christopher Marlowe en Sir Walter Raleigh om maar een paar grote namen te noemen. Ze valt natuurlijk meteen uit de toon als onafhankelijke 21e eeuwse vrouw en binnen een paar dagen na de ontmoeting met de eerste heks waarvan ze hopen dat ze Diana kan helpen, wordt ze al beschuldigd van hekserij. Al snel reizen ze af naar Sept-Tour, naar Philippe, die Matthew bij zich heeft ontboden, maar ze zijn ook op de vlucht voor de heksenjachten in Engeland. Daar volgt meer een vakantie dan een uitdaging, maar uiteindelijk roept de plicht hè. Ze hebben een heks nodig die Diana kan helpen heksen, dus terug naar Engeland en nu kan de speurtocht dan écht beginnen.

‘It looks like a demented hedgehog,’ I observed. The London skyline was filled with needlelike spires that stuck up from the huddle of buildings that surrounded them. ‘What is that?’ I gasped, pointing to a vast expense of stone pierced by tall windows. High above the wooden roof was a charred, stout stump that made the building’s proportions look all wrong. ‘St. Pauls,’ Matthew explained. This was not Christopher Wren’s graceful white-domed masterpiece, its bulk concealed until the last moment by modern office blocks. Old St. Paul’s perched on London’s highest hill, was seen all at once.

Ik vond in ‘A Discovery of Witches’ Matthew al de zwakste schakel in een verder heel erg vermakelijk boek. In ‘Shadow of Night’ vind ik hem ronduit strontvervelend. Doe even normaal jij emo bleekscheet van een vampier! Zo vol geheimen en schuldgevoelens, blugh….. Toch al niet mijn type vent en hij begint mij in deel 2 echt te vervelen. ‘Shadow of Night’ is net zo’n dikke pil als ‘A Discovery of Witches’, meer dan 600 pagina’s, maar waar in het eerste deel al die pagina’s ook nodig waren om het verhaal te vertellen, zonder enige vaart te verliezen, kakte het hier een beetje in. Vooral het eerste gedeelte, waarbij Diana en Matthew naar het familiekasteel van Matthew in Zuid Frankrijk gaan, duurt te lang. Dat had met de helft van dat aantal pagina’s ook best verteld kunnen worden. Kom op bitches witches, doe even waar je voor gekomen bent; het manuscript en iemand die Diana kan leren heksen! Het verbaasde mij ook hoe snel Philippe zijn mening over Diana bijstelde, vampiers zullen daar wel wat sneller in zijn, net als in bewegen enzo….

De beschrijving van Diana’s eerste blik op het zestiende eeuwse Londen daarentegen: te gek! Maar dat kan mijn Anglofiele afwijking zijn. Uiteindelijk is dat ook de reden dat ik met ‘Shadow of Night’ toch enorme pret heb gehad. Engeland, geschiedenis en een parade van bekende historische figuren. En Shakespeare, jeej! Tijdens het lezen de kostuumpjes, portretten en oude schilderijen van de streken waar alle avonturen zich afspelen googlen was ook al een grote bron van vermaak. Hoppa, op naar deel drie dus. 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren