Pagina’s

subscription box

Ik wil ook zo’n mooie subscription box!

Kennen jullie dat, een subscription box? Dat je elke maand een verrassingspakket kunt bestellen en dat je dan een doos met een boek en leuke boekige dingetjes krijgt (zie hier een klein overzichtje van wat er zoal te krijgen is)? En dat deze subscription boxes ook vol enthousiasme door vloggers worden uitgepakt, een zogenaamde unboxing?

 

 

Het is natuurlijk heel fijn dat iemand anders zo blij wordt van de inhoud van zo’n box, maar ik kijk dus nooit naar dit soort video’s, daar word ik veel te hebberig van! Ik pak liever zelf wat uit (van The Joy of Less heb ik dus ook weinig geleerd). “Maar waarom bestel je dan zelf niet eens zo’n doos?” hoor ik jullie denken. Omdat, hoe leuk de goodies die er bij zitten ook zijn, het belangrijkste item uit deze subscription boxes, de boeken, eigenlijk niet mijn cup of tea zijn. Of omdat ze uit het buitenland moeten komen en de verzendkosten belachelijk hoog zijn. Zonde…

Dus toen ik weer eens onder de douche stond te dagdromen bedacht ik me wat er allemaal in de subscription box van mijn dromen zit. Zo heb ik inmiddels de inhoud van de detective box al rond. Sterker nog, ik heb al meerdere versies!

 

subscription box

Toch wel fijn, zo’n handige man. Jammer dat zijn onhandige vrouw er weer met haar vette vingers langs veegde….

 

Een middeleeuwse detective, een Sister Fidelma bijvoorbeeld, met daarbij een mok: “Keep calm and call Cadfael”. Doen daar een middeleeuwse thee blend met een mooi ouderwets theezeefje bij en een Ex Libris stempel zodat je al je boeken makkelijk kunt markeren en ik ben een blij mens.

 

subscription box

 

En hoe vind je de Agatha box? Met uiteraard een Agatha boek, tegenwoordig worden ze met prachtig nieuwe covers uitgebracht, maar zo’n lekker dikke omnibus is natuurlijk ook fijn. Op de mok staat ditmaal “What would Miss Marple do?”. Dvdtje erbij met een van de vele tv bewerkingen en een notitieboek gemaakt van een vintage Christie boek. Misschien de reiseditie van Cluedo erbij?

Of de zomer editie met een flesje rosé en een mooi glas! Een zomers vakantieboek, vrolijke ansichtkaarten erbij (met een boek erop natuurlijk) en een fijne boekenlegger. Een badhanddoek met boeken!!!

En toen sloegen Mirjam en ik even op hol. Seizoensboxen met chocolade, wijn, thee, en natuurlijk mooie boeken. Thema’s rond schrijvers als Ernest Hemingway, Shakespeare, Jane Austen, Dawn French of een vega box, 20s box, Halloween, meer chocolade, kaartensets met speciaal voor de box gemaakte illustraties, postertjes om in te lijsten. Inspiratie genoeg dus! Aan zulke boxes zouden wij ons failliet kopen.

 

thema box

Bij Cardcetera hebben ze bijvoorbeeld helemaal te gekke kaarten voor de Jane Austen box!

 

Bestellen jullie wel eens een subscription box? Of is het tijd voor een Ogma Box? En wat willen jullie daar in vinden? Enne, die mokken kan je zelf ook maken hoor. Zij maakte er een leuke DIY tutorial van.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren