Pagina’s

Extreme home make over

Extreme Home Make Over, the book edition!

Weten jullie nog dat ik schreef dat we in de woonkamer geen boekenkast hadden? Tenminste, geen noemenswaardige. Er konden net een stapeltje biebboeken in en dat was het dan wel. De mooie, grote kast staat wegens ruimtegebrek op zolder. Stom is dat, ga je groter wonen, maar opeens geen ruimte meer voor een boekenkast! Iets met de vorm van de huiskamer enzo. Maar goed, dat ieniemienie kastje dus. Ik vond het maar niks en zocht al tijden naar een oplossing. Dan toch maar een nieuwe kast? Dan moest het tv meubel er uit, maar die is juist weer zo mooi. Tijdens een tripje naar Ikea dacht ik dé oplossing te hebben gevonden; losse wandelementen die we rond het tv meubel konden monteren in een vorm die wij leuk vonden.

 

Extreme home make over

Plaatjes van Pinterest (waar ze van drie splinters hout, een kraal en twee dorre cactussen wel een hyper mooi gestyled huis kunnen maken)

 

Zo konden we de lp speler weer installeren, want die stond dus ook op zolder (hoe mooi dan ook, dat tv meubel bleek niet praktisch). Het enige nadeel was het prijskaartje. Trust me, als je minder verdient dan een bijstandsuitkering dan is 250 euro gewoon te veel. Dus bleef ik halfslachtig zoeken in de kringloopwinkel, op Marktplaats en op weggeefhoeken. En ik vond niks……

 

extreme home make over

 

Niet dat we geen opvulling hadden voor die grote, witte muur. Moderne kunst, design klokje, gezellige cactusjes in vintage theekopjes en laten we de kilo’s duplo, my little pony’s en allerhande verkleedkleren niet vergeten die meestal nog her en der verspreid door de kamer liggen. Die zitten voor de foto in dat kistje rechts. Een kistje dat ik al een jaar zal schilderen, tralalaaaa, oeps… Maar alles is toch mooier mét boeken? Geduld bleek een schone, doch uitdagende zaak, want langzaam maar zeker druppelden de oplossingen binnen.

 

extreme home make over

Het zijn wel geen boeken, maar muziek vinden wij ook erg mooi en decoratief.

 

In een afvalcontainer troffen we twee oude fruitkistjes aan en van een partijtje dumpster diven zijn wij niet vies! “Wat gaan we er mee doen dan?” vroeg de man. Ik had nog geen idee. Een paar weken later zat ik eens wat doelloos op de bank om mij heen te kijken en ging er een soort van woonbladen-creatief-VT-Styling-outer-body-experience gevoel door mij heen. Voor mij een buitengewoon zeldzame ervaring. “Jan-Rutger! Waar zijn die fruitkistjes en dat ouwe kastje van dochterlief?!?!?!?” Op zolder moest er wat geschoven worden, er werd wat opgeruimd, we sjouwden wat zooi naar beneden et voilá, een budget home make over. De fruitkistjes werden een muziekmeubel. Het oude kastje kreeg even een nieuw plakfolietje op de planken en een nieuw knopje op het deurtje.

 

extreme home make over

 

Omdat ik een lieve moeder ben mochten de dames de onderste plank hebben. De rest is voor mij!!!! En bevat alle boeken die ik nog moet/wil lezen. Nou goed, bijna alles wat ik nog wil lezen. Ok dan, de man mocht ook een paar boeken er in zetten, omdat hij zo goed had meegeholpen 😉

 

extreme home make over

 

Ik liet wat ruimte over voor één of twee rondjes kringloopwinkel. Zodra de twee planken vol zijn moet ik eerst wat hebben weggewerkt voordat er weer wat nieuws in komt.

 

extreme home make over

 

Voor nul euro voelde het huis meteen helemaal anders aan. Gezelliger. Boekiger. Met veel sfeermuziekjes, want die lp speler is echt veel cooler dan Spotify. En duurzaam, want alles tweedehands, op de fotolijstjes en de lamp na. Al heb ik die inmiddels ook al lang genoeg om ze antiek te noemen. Ja, het groene gevoel leeft wel bij alle Ogma redactieleden.

 

extreme home make over

 

En geen huis is compleet zonder kat, toch?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

4 Comments

 • Trui Wellens

  15 augustus 2016 at 06:10

  Als je je huis op die manier kan pimpen, en vooral de ruimte hebt gecreëerd om er boeken in te zetten, dan geeft dat een maximaal tevredenheidsgevoel, véééééél beter dan dat je er tonnen geld tegenaan gesmeten hebt! Ik ben voor het groene gevoel en je oplossing! Goed gedaan!!

  Beantwoorden
 • Justin Case

  14 augustus 2020 at 11:19

  Geweldig gedaan! Dat kleine stukje plakfolie heeft je hele kast een andere “feel” gegeven. Het ziet er weer heel allemaal gezellig uit, en toch ook … best wel ergens … vtwonen-ariadne-pimpjehuis-upgrade-achtig.
  Ik moet altijd zo lachen om die Pinterestplaatjes waar iedereen op dezelfde manier de tv op de zwevende kast heeft met aan weerszijden een grote plant en drie vazen. Of de tv er boven zweeft, zonder alle snoeren die IRL altijd zichtbaar zijn. Of in ieder geval hier in huis.
  Overigens lees ik van harte ook en vooral digitaal, op eipet, foon en ereader. Het is eigenlijk alleen nog non-fictie die ik in de papieren versie (nieuw en tweedehands) koop, zoals tuinboeken, hobbyboeken. Vaak ook omdat dit grotere boeken zijn in kleur.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren