Pagina’s

kinderboeken

Emma gaat op vakantie en neemt mee…. Deel 1

kinderboeken

(kaartje van Cardcetera)

 

Emma van 7 weet erg goed wat ze wil. Zo hoef ik niet te proberen om haar te vertellen wat ze aan moet trekken, of hoe ze dat moet doen. Nee hoor, dat zoekt ze lekker zelf uit, inclusief accessoires en haardracht. Voor het volwassen oog ziet ze er soms wat excentriek uit, maar laten we eerlijk zijn, na een kwartier buiten spelen lopen ze er allemaal sjofel bij toch? Hetzelfde geldt voor lezen, want alles wat ik aanraad is meestal bij voorbaat al stom. Soms drijf ik mijn zin door en pakt het goed uit, maar ik ben bang dat ik haar niet meer aan Astrid Lindgren krijg, daar heb ik nu iets te vaak over lopen zagen wat haar betreft.

Toch hoef ik niet bang te zijn dat ze qua lectuur op het slechte pad terecht komt hoor. Ik vroeg haar om voor de vakantie ook wat boeken klaar te leggen en dit is wat ze voor één week bij elkaar zocht. Ik denk dat ze zich voorbereidt op slecht weer…. Ook heeft ze al deze boeken toch al minstens één keer gelezen. Haar opmerking daarbij: “Het is vakantie en dan wil ik alleen maar leuke boeken lezen.” Ze heeft nog maar gelijk.

 

Joris en de geheimzinnige toverdrank door Roald Dahl

Joris woont op een boerderij, ver van alles af. Op een zaterdagochtend moet hij in zijn eentje op zijn grootmoeder passen, maar Joris haat zijn grootmoe, dat akelige, hekserige ouwe wijf. Hij bedenkt een plan: hij gaat een toverdrankje voor haar maken. Er gaat van alles in: kanariezangzaad, varkenstabletten, motorolie en nog veel meer.
Grootmoe drinkt het drankje en ze groeit en groeit. Ze gaat door het plafond en zelfs door het dak heen! Wanneer Joris en zijn vader besluiten nog meer toverdrankjes te gaan maken, gebeuren de vreemdste dingen.

 

Eerste Natuurboek voor Kinderen

Kinderen zijn heel nieuwsgierig naar wat er in de natuur, op aarde en in het heelal gebeurt. Dit natuurboek geeft hun daarover heel wat informatie die is afgestemd op hun niveau en die aansluit bij wat ze op school leren. De prachtige foto’s en illustraties maken de tekst nog duidelijker en aangenamer om te lezen. Kortom, een uniek en compleet naslagwerk voor thuis én op school!

 

Het bevroren paradijs door Thea Stilton

Reis mee naar de fantastische wereld van feeën en andere mysterieuze wezens …
Mukashi Banashi is in gevaar! In deze wonderbaarlijke Japanse fantasiewereld zijn de kostbare lotusbloemen op raadselachtige wijze aan het verdwijnen! Aan de Thea Sisters de taak om dit mysterie op te lossen. Tijdens hun speurtocht door Mukashi Banashi komen ze prachtige en legendarische wezens tegen die af en toe gekke streken met hen uithalen … Een fabelachtig avontuur tussen fantasie en werkelijkheid!

 

Raveleijn door Paul van Loon

Thomas, Joost, hun broer Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa lijken heel gewone kinderen… totdat Joost ze voorgaat, onder de poort door van de magische stad Raveleijn. Tot hun verbijstering groeien ze uit tot ruiters te paard – en dat is niet zomaar.
Volgens oude voorspellingen hebben zij een belangrijke opdracht. Ze moeten Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser: graaf Olaf Grafhart. De vijf broers en zussen hebben elkaar, ze hebben hun paarden en speciale wapens en genoeg moed om de strijd aan te gaan met de monsterlijke wezens die ze onderweg tegenkomen. Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Olaf Grafhart te verslaan? En de nog grotere verschrikking die hen wacht?

 

Mees Kees op Kamp door Mirjam Oldenhave

De klas van mees Kees mag op kamp!
Nou ja, kamp… Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen.
Maar dat is natuurlijk geen probleem voor mees Kees. Zwemmen is namelijk ook werken. En zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen dan in het museum.
Was het maar een werkmáánd in plaats van een werkweek. Of nee, een werkjaar!

 

Drakenbloed en Kamillethee door Joke Reijnders

Mijn familie:
1. Vader redelijk normaal
2. Moeder tot voor kort normaal, heeft nu rare brandgevaarlijke afwijkingen
3. Bij problemen, rampen en catastrofes, waar een normaal mens 112 zou bellen, drinken wij een kopje thee, kamillethee
Merel is elf als ze rook uit haar moeders neus ziet komen. En haar moeders zakdoek zit vol brandgaten. Merel is nieuwsgierig, maar haar moeder laat niets los. Samen met haar beste vriend Jens ontdekt Merel dat er drakenbloed in haar familie zit. Heeft zij het zelf ook? Of is het allemaal nog erger?

 

Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren door Tom Llewellyn

De broers Josh en Aaron Peshik ontdekken al snel dat hun nieuwe huis met schuine vloeren bol staat van de geheimen. Wanneer ze het dagboek vinden van F.T. Tilton, de briljante maar krankzinnig geworden uitvinder die het huis heeft gebouwd, leren ze een donker geheim kennen dat vreselijke rampspoed kan betekenen voor hun hele familie. Kunnen de broers de raadsels van het huis oplossen en een ramp voorkomen voordat het te laat is?

 

En welke is nu het leukst Emma? “DEZE!!!!!”

 

kinderboeken

 

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

 • Melanie

  11 augustus 2016 at 08:25

  Wauw, wat een mooie boeken! Heeft Emma groep 4 al afgerond? Mijn zoontje is bijna 7 en gaat na de zomer naar groep 4, en die kan dit nog ech niet lezen. Ik neem aan dat groep 3 en groep 4 wel een groot verschil geven. Hoop ik. Ik wacht met smart op het moment dat ze net zo verliefd op lezen zijn als manlief en ikzelf. Je kunnen verliezen in een boek, dat is echt het grootste cadeau. Voorlezen gaat gelukkig wel met heel veel plezier en interesse maar de zelf-leesboekjes boeien maar matig (die voor groep 3 zijn qua inhoud ook niet zo interessant natuurlijk)

  Beantwoorden
  • Ogma

   11 augustus 2016 at 10:15

   Emma gaat na de zomer naar groep vijf, maar ze loopt wat lezen betreft dik twee jaar voor. De groep drie zelfleesboekjes zijn inderdaad niet zo boeiend, maar wat hier écht favoriet was toen ze zelf nog niet kon lezen waren die lecturama luistersprookjes waarbij je de bladzijde om moest slaan als je het belletje hoorde. Hoe goed je leest maakt ook geen zak uit eigenlijk, als je er maar plezier in hebt. En van voorlezen heeft iedereen plezier toch?

   Beantwoorden
 • Melanie

  12 augustus 2016 at 07:54

  Goede tip, van Lecturama. Zal er eens naar zoeken. En zeker, voorlezen is (minstens) plezier voor 2 maar het genot van wegzinken in een boek is iets waar ik voor de kinderen plaatsvervangend naar verlang.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren