Pagina’s

minibieb Ruiterij

Eindelijk klaar! Mijn eigen minibieb

minibieb Ruiterij

 

Dat ik van little free libraries houd is geen geheim meer na alle mooie kasten die voorbij zijn gekomen en ik liet eerder al eens zien waar ik een eigen minibieb van wilde maken. Nou hij is af hoor! Bekijk hier de foto’s van de minibieb verbouwing maar eens:

 

minibieb Ruiterij

De kast heeft ooit buiten gestaan en was daardoor best vochtig. We hebben hem dan ook eerst een hele winter binnen laten drogen en daarna flink opgeschuurd om de schimmels er uit te krijgen. Het onderstel was te beschadigd om nog veilig gebruikt te kunnen worden, dus dat heeft de man er onder weg gezaagd.

 

minibieb Ruiterij

Kleurtjes hadden we nog genoeg in de schuur. Het past ook zo fijn in het gedachtegoed  om van restjes en tweedehands materialen een bieb te maken. Uiteindelijk ben ik toch voor heel veilig wit gegaan, want stijlvol en zo…

 

minibieb Ruiterij

Verfje er op. Heerlijk weer was het in de meivakantie dus zeker geen straf om een beetje in de tuin om te lummelen met een verfroller. Al moesten we de peuter wel regelmatig even flink afschrobben met terpentine…

 

minibieb Ruiterij

Manlief was zeker onmisbaar. Een beetje verven lukt mij nog wel, maar kitten? Nope, no can do. De binnenkant is trouwens naast een verflaag extra bekleed met plakplastic, nog zoiets waar ik niks mee kan.

 

minibieb Ruiterij

Ooooh dat begint al ergens op te lijken!!!!! Deurtjes er nog in, pootjes er onder en dan is hij klaar voor actie! De poten wilden we eerst nog maken van een oude tafel of iets dergelijk, maar de kringloop had niks en gewone houten tuinpaaltjes bleken een goedkope oplossing te zijn.

 

minibieb ruiterij

Gelukkig had de buuf een grondboor en kan manlief heel goed meten. Dit was mij echt nooit gelukt beste mensen met mijn vier linkervoetenhanden.

 

minibieb Ruiterij

Een buurman maakte met een speciaal apparaat de mooie letterstickers. Dat staat mooi strak zeg! Ik ben echt heel erg blij met hoe het is geworden. En de buren hadden al veel plezier met kijken naar wat wij aan het uitspoken waren.

 

minibieb Ruiterij

En de inhoud, een beetje van mezelf en zelfs al een paar nieuw ingebrachte boeken! De kast is het Pinksterweekend de tuin ingegaan, die we ook meteen maar hebben aangepakt. Vandaar dat het er op de foto nog een beetje saai uitziet. En nu willen jullie natuurlijk weten hoe de minibieb er dan nu bij staat! Of er mensen driedubbel in de rij staan om boeken te lenen en te ruilen? Of we vlaggetjes, champagne en de pers er bij hebben gehad?

 

Minibieb Ruiterij

Nou het bleek allemaal nog niet mee te vallen hoor, het beheren van een minibieb. Zo zijn er inmiddels een paar vaste klanten, maar het zijn er nog niet veel. De juf van de peuterspeelzaal deed een geweldige donatie van kinderboeken en verder staan er nog vooral dezelfde boeken in. Af en toe verdwijnt er een paar dagen een boek, om opeens weer te verschijnen en er is sinds Pinksteren een klein stapeltje nieuws bij gekomen. Maar vorige week stuurde ik een berichtje naar de regionale krant, want mensen moeten natuurlijk ook weten dat de minibieb er staat hè. Natuurlijk een Facebookpaginaatje er bij. Ik heb er ook wel vertrouwen in dat de liefhebbers heus wel gaan komen.

Wat een grote tegenvaller bleek te zijn was het feit dat ondanks de inspanningen van manlief de minibieb niet waterdicht is. De lijm waarmee de kast in elkaar zit kon helaas een aantal van die enorme hoosbuien die we laatste maanden hebben gehad niet aan en zodoende is alles flink uit gaan zetten en nog lekker geworden. Opletten geblazen dus! We zijn alleen open als het droog is en op gezette tijden race ik met een mand heen en weer om de boeken naar binnen te halen als het plots begint te regenen. Als ik wat langer van huis ben haal ik de bieb ook leeg, het is zo zonde als je thuiskomt en vervolgens allemaal beschadigde boeken weg moet gooien.

Gelukkig heeft de zomer eindelijk toegeslagen en zijn we dus vaker geopend, maar voor de herfst zal ik toch echt wat nieuws moeten regelen. Ik kan moeilijk de hele dag heen en weer rennen om de boeken van slecht weer te redden en er is niks zo sneu als een lege minibieb aantreffen, vooral als je er vol verwachting naartoe bent gegaan. Het komt vast goed, ik heb in ieder geval weer een kringloopwinkel/marktplaats missie. Het leven van een minibieb beheerder gaat niet altijd over rozen 😉

Vertel eens collega beheerders, welke opstartproblemen kwamen jullie tegen en hoe hebben jullie dat opgelost?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren