Pagina’s

self pubbers

Een tweede kans voor Self Pubbers!

Nadat ik mijn artikel over boeken die in eigen beheer worden uitgegeven had gedeeld in een boekengroep op Facebook, gebeurde er iets heel erg leuks. Er kwamen reacties binnen, er werd gediscussieerd, er werd een speciale groep aangemaakt voor self pubbers (schrijvers die in eigen beheer uitgeven) zodat ze elkaar kunnen helpen en niet allemaal afzonderlijk het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. Er wordt zelfs gewerkt aan een bijeenkomst van schrijvers om zo van elkaar te kunnen leren.

Ook ontving ik e-mailtjes van self pubbers die mij graag hun manuscripten wilden laten lezen. Jammer genoeg zaten die vol met de fouten die ik hier zo uitgebreid beschreef. Maar ik kreeg ook ‘Heb je alles gehad…’ en T.H. te R., die had dus wél begrepen wat lezers zoeken in een boek: een foutloze en prettige stijl met een mooie vormgeving. Geweldig!

self pubbers

En ik kreeg leestips. Veel leestips, waarvan ik vandaag een aantal met jullie ga delen. En ik ben natuurlijk benieuwd wat jullie van dit lijstje kennen en naar jullie ongezouten mening.

De Verzamelaar – Diana van Hal

In Medford Massachusetts wordt het lichaam van een jonge vrouw ontdekt, begraven in het Middlesex Fells reservaat. Al gauw blijkt dat het om een seriemoordenaar gaat. Wanneer ze de moordenaar dood terugvinden, staan de rechercheurs voor een raadsel. Tactisch rechercheur Spencer Bennet wordt belast met de zaak. DNA-analist Jennifer Rowley ondersteunt rechercheur Bennet met haar expertise. Samen met haar collega’s probeert ze zo snel mogelijk al het materiaal van de zaak te onderzoeken in een race tegen de klok. Er zijn nog een aantal vrouwen vermist, die waarschijnlijk in handen zijn gevallen van deze seriemoordenaar. Spencer en Jennifer kampen beiden met een verleden. Daardoor trekken ze naar elkaar toe, maar houden elkaar op afstand. Voor een van de twee zal zijn of haar grootste angst werkelijkheid worden.

The Little Lord of Life and Death – Fedor van Rijn

A teenage boy finds himself the object of the love and passion of a supreme being. As we follow him through his struggle to grow up and come to terms with his passion, we see him become a man questioning his fate and taking control of his life, while walking the delicate line between the natural and supernatural worlds. This novel is a re-imagination of the myth of Venus and Adonis, which is well-known from Ancient Greek and Roman sources. There are, however, many other versions of this myth attested in the literature and art of different cultures from the Middle East and the Mediterranean basin. Whether called ‘Tammuz’, ‘Dumuzi’ or ‘Adonis’, this mythological figure is invariably a mortal turned fertility god, beloved of the goddess of love and related to the growth of vegetation and the turning of the seasons. Where did this myth originate and how did it become so wide-spread among the cultures of the ancient world? This work of fiction is written from the point of view of the mortal and follows his experiences. Addressing the question of destiny versus free will, this book is also an investigation of the interaction the world of man and the world of the gods of the ancients. How can a boy become a god? Why would he choose to? Who would want him to and why? Who would not? The answers to these questions are addressed in this a mix of historical fiction, a modern coming-of-age novel and literary fantasy.

Het Laatste Licht – Jen Minkman

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven. Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat. Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Heavy  Metal Chick – Monique Hendriks

Chantal van Duizen is het bekrompen leven in haar Brabantse geboortedorp ontvlucht na een auto-ongeluk met Perla, haar beste vriendin. Het was niet zomaar een ongeluk, want toen Chantal ontwaakte na een harde klap, bleek Perla verdwenen te zijn. Het lichaam van de jonge vrouw werd teruggevonden in de nabijgelegen bossen. Perla bleek om het leven te zijn gebracht met een scherp voorwerp. Een zwaar trauma voor Chantal, mede omdat de dader nooit gepakt is. In Engeland heeft ze een nieuw leven opgebouwd en is ze een succesvolle metalzangeres. Een platencontract ligt in het verschiet en de band spurt omhoog in de hitlijsten. Alles zit mee, tot er lugubere gebeurtenissen plaatsvinden en het verleden weer heel dichtbij komt…

Is een van deze boeken al bij jullie bekend? Zal ik ze lezen? En met welke moet ik dan beginnen? Het levert weer meer vragen op dan het beantwoord, maar dat houdt me van de straat joh.

Binnenkort nóg meer van de aan mij aangeraden boeken. Blijf vooral ook jullie tips sturen!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren