Pagina’s

ratjetoe

Kekke Kast: het ratjetoe van Siny

De kasten blijven spontaan binnen druppelen. Gezellig! Het is vooral de sport om op de foto de banden te ontcijferen; “Zie ik daar een Stephen King?” of “Hé, die heb ik ook!” tot het opdoen van interieurideeën. Want wat mij betreft is de boekenkast een echte blikvanger in je huis (zegt ze schaamteloos terwijl haar eigen boekenkast op zolder staat verstopt).

 

ratjetoe

 

Heb je een organisatiesysteem in je boekenkast? Zet je bijvoorbeeld boeken op kleur, op genre, op auteur of kleed je hem op een andere manier leuk aan? Nee het is echt een ratjetoe. Dat heeft meer te maken met de grote van de boeken en de vakken van Ikea’s Billy kasten. Ik heb het wel leuk aangekleed volgens mij, de combinatie van Billy met de eiken planken geeft het geheel een speels effect. Verder zijn mijn muziekcollectie en favoriete kunst er ook in verwerkt, samen met de tv, die zo op de foto wel fors lijkt. Ik houd namelijk ook van films kijken.

Wat kocht je als laatste? Op het advies van Ogma kocht ik als laatste beide boeken van Harper Lee. Tot mijn schaamte had ik de grote klassieker Spaar de Spotvogel nog nooit gelezen.

Wat staat er al jarenlang ongelezen op de plank? Ik lees alles eerst voor het in de kast komt, het hangt af van mijn waardering of hij hier in deze kast komt of boven in de boekenkast.

En wat herlees je elke keer weer? Herlezen doe ik zelden, als het lang geleden is en het boek staat op de lijst van de leesclub dan wil ik nog wel eens iets terug lezen.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom? Heb je even? Tonio van A.F. Th. Van der Heijden. Een moedig boek over het enorme gat waarin je na het verlies van de kind in terecht komt. Elke dag weer die strijd om op te staan, de boosheid, proberen om je partner te blijven begrijpen ook al gaat die anders om het het verdriet en de shock.
Spaar de Spotvogel las ik een tijdje geleden. Een mooi, treffend boek dat uitkwam in de jaren 60, waarbij je beseft dat er sinds die tijd nog maar bar weinig is veranderd in de Amerikaanse rechtsstaat en de omgang met zwarte mensen.
Joe Speedboot van Tommy Wieringa en natuurlijk het werk van Hella Haasse.

 

Wil je ook met jouw kast op Ogma? Stuur een e-mail naar contact@ogma.nu!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren