Pagina’s

 • Home
 • Boekige zaken
 • Een half jaar boekenblog Ogma, dat is toch wel een klein boekenfeestje waard!
boekenblog Ogma

Een half jaar boekenblog Ogma, dat is toch wel een klein boekenfeestje waard!

Nu we “alweer” een half jaar in de lucht zijn (want eigenlijk is een half jaar natuurlijk vrij kort, en aan de andere kant toch ook wel weer een tijd) is het tijd om even de balans op te maken met dit boekenfeestje. Wat zijn mijn favoriete artikelen uit dit eerste half jaar, en wat vond ik het meest memorabele aan het meewerken aan dit supersonisch stoere toffe blog?

 

boekenblog Ogma

 

Om met het eerste te beginnen: ik hou ervan als er verschillende van mijn interesses worden gecombineerd. Vandaar mijn voorliefde voor de rubrieken Muziek (of Poëzie) in Boeken en (uiteraard zou ik willen zeggen!) Boeken en Bakken. Op een persoonlijk niveau vond ik de artikelen over Harry Potter, de dekselse detective reeks en de shop survivaltip top tien heel erg leuk om te schrijven, en ik ben redelijk tevreden over hoe deze artikelen uitgepakt hebben.

Wat mij het meeste bijstaat van dit eerste half jaar Ogma, is hoe leuk het is om te schrijven. Ik vind het ook spannend maar tof dat ik zomaar interviews kan houden in mijn favoriete boekwinkels en dat dat dan spontaan echt leuke gesprekken worden. Hierbij staat het interview met Boekhandel Groenendijk mij nog het meeste voor de geest. Wat een leuke middag heb ik toen gehad!

Het gezamenlijke artikel over het naakt tuinieren vond ik persoonlijk het meest geestig en ik was verbaasd om te zien hoeveel aandacht we hiermee ineens kregen. Zo zie je maar: ga naakt en je krijgt aandacht! ~ Jolanda

 

Een half jaar lang elke dag een artikel, ik vind het een enorme presentatie, maar wel een hele leuke! Voor mij was het elke dag een klein boekenfeestje. Daar plaats ik dan meteen een voetnoot bij. Elke dag een artikel is super leuk en gezellig natuurlijk, maar alle redactieleden hebben ook nog een leven naast Ogma (onbegrijpelijk, ik weet het) vol werk, kinderen, school, liefde, klusserij en netwerken. Daarom houden we voortaan de weekenden lekker vrij, zo loopt jullie lijst met Ogma tips ook wat minder snel op.

Ja Naakt Tuinieren, wat een stunt was dat hè? Uiteraard is dat wel een hoogtepunt geweest de afgelopen maanden, maar wat ik erg gezellig vond om te doen waren de blogjes die we maakten na een gezamenlijk uitje. Zoals de shopping spree van Jolanda en mij in Groningen en de eerste uitnodiging die wij als boekenblog kregen voor de workshop van Edith de Wit in Amersfoort. Toch leuk om Mirjam eens in het echt te zien. Ik kon alle Beldragor does Books illustraties vanaf de eerste schets zien ontstaan en Jan-Rutger bleek met woorden al net zo goed overweg te kunnen als met een potlood. Ben ik trots op joh! Ben ik ook trots op iets dat ik zelf schreef? Uuuuuhhhmmmmm…. Nou vooruit, dat blog over heksen en over Fitz, die zijn best goed gelukt. ~Tineke

 

Ogma to the Rescue!!!! Ja, die was leuk. En het was geen grapje hè? Boekgerelateerde problemen mogen ingediend worden bij contact@ogma.nu. ~Mirjam

 

Van jullie horen hoe we graag hoe we het tot nu toe doen! Missen jullie nog items, artikelen, boeken? Wat is goed, wat kan beter, waar moeten we vooral mee door gaan en wat kunnen we beter laten? Heb je een boek geschreven dat we mogen behandelen? Of de ultieme boek diy gemaakt? Reageer hieronder en blijf ons vooral ook mailen met jullie tips en verhalen. Enne, bedankt voor het lezen hè, de afgelopen zes maanden 😉

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

16 Comments

 • Anoniem

  1 juli 2016 at 07:23

  Ga zo door Ogma! Ik heb veel leuke boekentips gekregen en een aantal nieuwe schrijvers leren kennen.
  Verder is het heel erg fijn om voor andere leestoppers herkenning te vinden. Het voelt zo eenzaam, als je helemaal weg bent van een ouder boek en in je omgeving hoor je alleen over de nieuwe Kinsella of zo.

  Beantwoorden
 • Esther

  1 juli 2016 at 10:00

  Ik vind het erg leuk om jullie blog te volgen; heerlijk om ook te lezen over andere boeken dan die nu gepresenteerd worden op billboards langs de weg, want er is immers zoveel meer. En ik hou juist ook van oude boeken zoals the Moonstone van Wilkie Collins.
  Wel modern, maar ook leuk: Koekoeksjong, begin van een reeks van drie van Robert Galbraith alias J.K. Rowling. Groet, Esther

  Beantwoorden
 • Mirjam

  1 juli 2016 at 10:21

  Misschien nog wel het allertofste vind ik onze brainstormsessies. Om out of the box categorieën en artikelen voor jullie, onze lieve lezers, te bedenken. Stay tuned mensen, die doos is nog lang niet leeg, er staat nog heel veel moois op de rol voor jullie!

  Beantwoorden
  • Wilma

   2 juli 2016 at 17:33

   Door dit blog heb ik de kringloop en de LFL ontdekt…juweeltjes gevonden!! En 40 nog te lezen boeken in een stapel naast mijn bed…ha, ha. Jouw tip om Stoner te gaan lezen heb ik opgevolgd…een blijvertje in mijn boekenkast!!

   Beantwoorden
   • Ogma

    2 juli 2016 at 21:51

    Stoner, prachtig hè. Wat een lange leeslijst heb je al opgebouwd joh. Maar goed dat we de weekenden dus even skippen anders liep hij vast veel te hoog op.

    Beantwoorden
 • Wieneke

  1 juli 2016 at 10:48

  Het genoegen was geheel aan mijn zijde. Ik vind het razendknap dat jullie zoveel schrijven en zo afwisselend en dan ook nog na research en zo. Heb inmiddels heel wat leestips van Ogma genoteerd en….. opgevolgd. Fijn en dank daarvoor.

  Beantwoorden
 • Jolanda

  2 juli 2016 at 16:29

  Ik vind jullie blog elke dag een feestje! Vooral de afwisseling tussen alle schrijfsters/schrijver vind ik superleuk, en levert elke keer weer een verrassing op. Ik lees nog 2 boekenblogs maar door de voorkeur van die bloggers is het toch vaak veel van hetzelfde, en dus saai! Dat is bij jullie nooit het geval. Niet alles genres spreken mij aan, maar dat hoeft ook helemaal niet. Anders wordt mijn wishlist toch veeeels te lang, haha. Dus echt, ga zo door please!
  En heel verstandig om de weekenden vrij te houden, al miste ik jullie blogje al vanmorgen!

  Beantwoorden
 • Machteld

  4 juli 2016 at 11:48

  Ik vind de DIY Dimwits erg leuk om te lezen en ik mis al een tijdje de kekke kast!
  Mijn boekenstapel van nog-te-lezen-boeken is nu, mede dankzij jullie, zo hoog dat ik nu geen boeken meer van mezelf mag kopen tot ik meer uitgelezen heb 😁

  Beantwoorden
  • Ogma

   4 juli 2016 at 12:04

   We zijn een beetje door de kasten heen aan het raken dus verspreiden we ze een beetje. Hetzelfde geldt voor de diy’s. Nou ja, ik heb gewoon een pokke hekel aan knutselen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren