Pagina’s

boekenmuur

DIY Dimwit: Boekenmuur

Net als jullie volg ik de belevenissen van Ogma’s Tineke op het gebied van boekenknutselen en ik raakte hier ook door geïnspireerd. Zelf hadden wij sinds we hier kwamen wonen (nu zo’n vier en een half jaar geleden) een stukje woonkamermuur met behang waarmee we eigenlijk net niet blij waren. We hadden het jaren 70 retro behang gekocht bij een online retrobehangwinkel, maar toen het arriveerde bleek de kleur groen het net niet te zijn. In die tijd was ik behoorlijk zwanger en hadden we in alle hektiek van kinderen, verhuizing en een lichamelijk erg zware zwangerschap geen zin om dat stukje aan te passen dus lieten we het zo.

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en besloten we om de jaren 70 vibe van ons huis te veranderen in een meer steam punkesque inrichting. Een mix tussen Victoriaans en jaren 30 art nouveau. Toen een verhuizing niet door ging en duidelijk werd dat we nog wat jaren hier blijven besloten we om er nog een schepje bovenop te doen en van ons oude huis ons nieuwe huis te maken: alles ging op de schop; van zolder tot kelder, en alles daartussen. Voor het stukje muur met netniet behang hadden we een bijzonder plan: boekenbehang. Geen hipperdehip diezaaijn met boeken erop, nee, gesloopte boeken gebruiken als behang. Ik heb vooralsnog geen spijt van dit plan. Kijkt u mee?

Foto 1 zo zag de muur er uit. Fout kleurtje, foute sfeer

boekenmuur

Fotot 2 de man is aan het werk geweest. Een boek genaamd Mens en machine, uit de jaren 60, werd – voorzichtig, met een mesje- gesloopt en de mooiste bladzijden gebruikt. Muur insmeren met behanglijm…

boekenmuur

Foto 3: … beetje aandacht voor de compositie en zie daar. Een boekenbehangmuur!

boekenmuur

Foto 4: en dit is dan hoe het er nu uitziet. Met een ook al zelf gemaakte staande lamp ervoor.

boekenmuur

Volgens mij zijn we (en met we bedoel ik mijn echtgenoot, want hij doet het echte werk) klaar voor grotere boekenklusprojecten!

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren