Pagina’s

Damestasjeslezen

Het orakel dat je met je meedraagt: Damestasjeslezen van Yoeke Nagel

Hiero, in het westen, zijn we met z’n allen behoorlijk gericht op spullen. Hebben. Vasthouden. Vooral niet verliezen of kwijtraken, dat vinden we niet fijn. Eng. Ook als ons iets zomaar overkomt. Drie dagen eerder dan anders ongesteld, plensbui, snotneus. Daarom slepen we van alles mee. Want stel je voor.

Op andere plekken op de wereld is dit allemaal veel minder belangrijk. Gaat het regenen, dan ga je schuilen. Of je wordt nat. Snotneus? Blaadje. Hoezo bedenken wat er allemaal mis kan gaan? Als we opeens hoofdpijn krijgen, kunnen we best een winkel binnenwandelen. Of een pilletje van de buur lenen. Wat je allemaal meesleept als je gaat winkelen, naar kantoor gaat of op stap gaat, zegt iets over jou. Wat wil jij allemaal voorzien en voorkomen?

 

Damestasjeslezen

 

Yoeke Nagel legt het uit in ‘Damestasjeslezen’. Alle spullen hebben een betekenis, ook je tas zelf. Heb je een nieuwe tas met een rits? Dan ben je een heel ander type dan iemand die met een kunststof tasje zonder sluiting loopt te zeulen. Een kwestie van stijl? Ook, maar niet alleen dat. De eigenaresse van een afsluitbare tas heeft de behoefte zo haar bezittingen te beschermen. En waarschijnlijk geldt dat niet alleen voor die bezittingen. De dame met het plastic lor heeft daar veel minder behoefte aan. Vrijheid blijheid. Mocht iemand het interessant vinden, mijn tas heeft drie ritsen.

Toeval dat je al die pennen in je tas hebt hangen? Zoveel dat je niet eens weet hoeveel het er zijn? Dan is dit wellicht het moment om ze uit te zoeken. Kies er een of voor mijn part twee uit, en dan goede. Die reclamepennen kunnen echt wel weg. Zorg dat je blij wordt als je iets opschrijft. Je bent het waard, weet je wel? Wat ook interessant is, wat je niet in je tas meeneemt. Waaraan heb je geen behoefte? Heb je bijvoorbeeld geen snoepjes in je tas? Prima!

Meer weten? Bijvoorbeeld of het tijd is om afscheid te nemen van de tas die je nu gebruikt of waarom je je deodorant beter uit je tas kunt gooien? En waarom je juist wel een stuk speelgoed mee kunt nemen? Het staat allemaal in ‘Damestasjeslezen’.

Overigens is ‘Damestasjeslezen’ ook heel geschikt voor mannen. Damestasjes vervangen door “Broekzak” en presto.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

7 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren