Pagina’s

minerva moord

De Minerva Moord

minerva moord

 

Heftig, een moord die zich in je achtertuin afspeelt! Nou ja, een boek over een moord die zich hier in het Brabantse land afspeelt. Net iets minder spectaculair. 😉 Zo is CSI New York al jaren mijn favoriete tv-serie, een van de weinige waarvoor ik mijn televisieloos bestaan doorbreek. Eigenlijk is het best een moralistische serie. Vaak legt de dader de verkeerde om. De rechercheur legt de moordenaar fijntjes uit waarom je beter over je daden moet nadenken en dan wordt hij of zij weggeleid, het gevang in. Om er hopelijk over 25 jaar weer uit te komen. Zou de Amerikaanse regering de serie financieren? Nee, ik kijk de serie in de hoop dat er iets voorbijkomt dat ik herken. Een keer rende de verdachte door de High Line, yay!*

De locatie van “De Minerva Moord” is net iets minder spectaculair dan New York, namelijk Sint Anthonis. Mocht u niet weten waar dat ligt: tussen Boxmeer en Nijmegen. Om de hoek bij 50 Tinten Mirjam dus. Toch leuk. De hoofdpersonen doen een drankje op de Grote Markt in Nijmegen, prikken een vorkje bij het beste restaurant van Sint Anthonis en plegen een moord in het buitengebied, vlakbij de A73.

 

minerva moord

Een locatie uit het boek bezoeken was dit keer erg makkelijk

 

Nou ja, een moord… Het was een noodlottig ongeval. Een kwestie van de verkeerde plek op het verkeerde moment. Voor alle betrokkenen. En niet zulke handige beslissingen. Een beetje dom, u weet wel. Of Is het een beetje egocentrisch? Sommige mensen komen terug op dat soort beslissingen, de daders niet. Ook niet zo handig.

Eerlijk gezegd is “De Minerva Moord” niet helemaal mijn ding. Ik behoor ook niet echt tot de doelgroep, aangezien die over het algemeen wat ouder is. Dat gezegd hebbende, is het wel een boek dat lekker wegleest. Prima om op dat terras in St. Anthonis en omstreken te lezen. Of in de koffer te doen naar een zonrijke bestemming. Daarbij heeft “De Minerva Moord” nog een heel groot voordeel: de hond gaat niet dood! Sterker nog, Paddy, de hond van het slachtoffer is degene die het allemaal oplost. Goed, he?

*Best knap, want CSI New York schijnt opgenomen te worden in Californië, maar dat even terzijde.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren