Pagina’s

capelle aan de ijssel

Little Free Library: Capelle aan de IJssel is een mini bieb rijker!

Om deze knalrode, nieuwe mini bieb in Capelle aan de IJssel kunnen we niet heen, die valt wel op de tuin! Ik verbaas mij elke keer weer over de creatieviteit van de kasten. Soms prachtig zelfgemaakt en andere keren wordt er een kast gebruikt die hartstikke geschikt is als minibieb, maar waar ik nooit aan had gedacht om die te gebruiken! Dat maakt dit fenomeen ook zo leuk, elke kast is anders, overal een andere inhoud. Ik kwam de kast van Eveline tegen op de beheerders pagina van minibiebjes op Facebook. Vol trots liet zij haar nieuwe kast zien en vroeg hoe ze een beetje aanloop kon regelen voor haar boeken. Nou, door mee te doen met de Little Free Library rubriek van Ogma natuurlijk!

 

capelle aan de ijssel

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Ik kwam in aanraking met het fenomeen minibieb via de boekengroep “Boekenverslinders“op Facebook. Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik op zoek ging naar een mooi kastje.

Hoe is jouw little free library ontstaan? Na lang speuren vond ik een mooie rode. Bij het ophalen was die mevrouw zo enthousiast over dit initiatief dat ze er niks voor wilde hebben!! Zo vreselijk lief van die mevrouw.

 

capelle aan de ijssel

 

Vanaf wanneer heb je er één? Sinds 21-02-’16 (mijn verjaardag) staat Eef’s boekenkastje dan in de voortuin.

Hebben jullie ook een feestelijke opening gehouden? Ik heb bij de winkels in de buurt een A4tje opgehangen zodat de buurtbewoners weten waar ze het kunnen vinden. En de openingsdag was natuurlijk al feestelijk, zo op je verjaardag!

Wat voor boeken zie je graag verschijnen in jullie little free library? Er staat van alles in, thrillers, romans, fantasy, spanning/detective en kinderboeken. Het mag lekker divers zijn dus!

 

capelle aan de ijssel

 

Heb je ook nagedacht over huisregels of zien jullie wel hoe het gaat lopen? Er zijn (nog) geen regels want we willen eerst even kijken hoe het gaat lopen. Hopelijk blijft het netjes en komen de buurtbewoners hun boeken ruilen.

Zijn er al reacties op je little free library? Tot nu toe is alleen mijn vriendin geweest om te ruilen. :p

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat er nu in je little free library staat? ‘Stoppen met Roken van Allen Carr’. Brisingr van Christopher Paolini staat er in maar ook Tegenlicht van Esther Verhoef, De boekendief van Markus Zusak en Game of Thrones van George R.R. Martin. Een beetje een fantasy thema!

Waar kunnen we jouw little free library vinden? Op het Maria Danneelserf 66 in Capelle aan den IJssel.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren