Pagina’s

Shyama in Boekenland

Little Free Library: de goedgevulde kast van Shyama in Boekenland

Vandaag laten we collega boekenblogger Shyama, van Shyama in Boekenland aan het woord over haar Little Free Library in Den Haag.

 

Shyama in Boekenland

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Ik ontdekte een jaar of drie geleden via Pinterest de Little Free Libraries uit Amerika door alle leuke foto’s die werden gepost. Ze zijn daar enorm creatief mee en de mooiste foto’s komen voorbij. Mijn belangstelling werd daardoor gewekt om ooit zelf ook zo’n mooie minibieb in mijn voortuin te beginnen.

Hoe is jullie little free library ontstaan? Via een vriendin die al een minibieb had ben ik in contact gekomen met een bedrijf in Lisse (VisieR), die op bestelling mijn minibieb heeft gemaakt en in de grondverf gezet. Mijn man Frank heeft het verder in mijn gewenste kleur geverfd en heel creatief de letters uitgesneden en daarna mijn naam en logo erop geschilderd. Mijn minibieb Shyama in Boekenland heb ik in juni 2015 opgehaald bij het bedrijf, maar toen begon daarna de zomervakantie. Ik heb toen rustig aan gedaan ermee en vanaf augustus 2015 staat het in mijn voortuin, dus net een half jaar 🙂

Wat voor boeken staan er in? Er staan boeken van uiteenlopende genres in, denk daarbij aan literaire- en psychologische thrillers, literaire en historische romans, chicklits, Young Adult (YA) boeken, kinderboeken, inspirerende boeken, kookboeken en nog veel meer….

Merk je dat het aanbod regelmatig wisselt? Het aanbod is heel wisselend, afhankelijk waar men voor ruilt en de donaties die ik van bekenden ontvang en verder wisselt het ook, afhankelijk van het ruilen door de bezoekers.

Welke mensen maken gebruik van jullie little free library? Mensen uit de wijk, maar ook uit andere buurten of steden, denk aan mensen die op visite komen bij vrienden en familie in de wijk en gezellig even komen snuffelen.

Lees je zelf ook boeken die mensen inbrengen? Jazeker, ik heb er al een aantal mooie Nederlandse literaire pareltjes uitgehaald voor mezelf. En netjes andere boeken ervoor teruggeplaatst, een goed voorbeeld doet volgen he! 😉

 

Shyama in Boekenland

 

Wat zijn de reacties op jullie little free library? Heel leuk en spontaan, van zeer enthousiast tot een beetje brommende buurmannen die het wel een ‘aardig’ ding vinden maar liever voetbal kijken hahaha, ook goed. Er komen ook opvallend meer vrouwen, tieners en kinderen dan mannen langs bij de minibieb.

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat je in je little free library tegen bent gekomen? Ik vond o.a. ‘Mystiek lichaam’ van Frans Kellendonk, een topschrijver die er al lang niet meer is. Vorig jaar kocht ik de Brievenbundel van Kellendonk in de boekhandel en was verrukt van blijdschap dat ik nu zo’n mooi oud boek in perfecte staat ‘gewoon’ in mijn biebje vond!

Waar kunnen we jouw little free library vinden? Mijn Little free Library staat in mijn voortuin aan de Keukenhoflaan 45 in Den Haag, Nederland. Nieuws en updates over mijn minibieb plaats ik op mijn boekenblog Shyama in Boekenland onder het tabje ‘minibieb’. De berichten plaats ik ook altijd op mijn FaceBookpagina, geef de pagina een like en blijf op de hoogte van mijn boekennieuws, recensies en alles omtrent mijn minibieb. Wees welkom, ook op Pinterest en Instagram!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren