Pagina’s

moederdag

Over een hysterische avond, moederdag en lekker lezen in de tuin

Het begon als een grapje, gewoon een leuk ideetje. De voorpret was al groot, maar toen het Algemeen Dagblad gisteravond besloot om mijn tweet over ons Naakt Tuinieren blog te linken in hun artikel werd het gans hysterisch en gezellig op Facebook en Whatsapp. Ik denk dat ik mijn kleinkinderen nog ga vertellen over de dag dat mijn dijen voorpaginanieuws werden. De grootste marketing waarheid, Sex Sells, ging dus ook op voor onze tuintjes en boeken. Gaan we nu voor elk boek uit de kleren? Tenzij we er bakken met geld voor krijgen denk ik dat we voorlopig de zwierige zomerjurkjes aanhouden. Met alle respect voor mensen die graag naakt recreëren (want uiteindelijk is er niks raars, vunzigs of bijzonders aan, maar is het gewoon wie we zijn onder onze kleren), het is gewoon niet mijn ding. Net zoals volleyballen, of cupcakes decoreren, of verre reizen maken, daar word ik ook niet happy van.

Nee, vandaag geniet ik van moederdag. Dat wil zeggen dat ik met mijn luie reet in de tuin onder de parasol ga liggen en meters ga maken in mijn huidige boek. Beetje knuffelen met mijn meisjes en hun knutsels nog eens uitvoerig bewonderen. Wie weet kom ik zelfs even van die reet af om een muziekje op te zetten. Er komt een vriendin langs, dus ik heb een kast vol lekkers en we kunnen cocktails maken. Ik heb dus ook geen lijstje met de leukste boeken om je moeder cadeau te geven, daar halen we toch de voorpagina niet meer mee. Voor minder doen we het uiteraard niet meer hè, dat begrijpen jullie. Grapjuh! We begonnen de dag al weer literair verantwoord met een klassieker en ook morgen zijn we er weer met serieus boekige verhalen.

 

moederdag

 

Maak er een mooie, zomerse, relaxte dag van. Met of zonder boek, naakt of gekleed, als je maar geniet.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren