Pagina’s

little free library maasbracht

De Little Free Library in Maasbracht

We zijn écht niet de enigen die gek zijn op little free libraries. We blijven maar mail krijgen over minibiebjes en de Facebookgroep van beheerders van little free libraries is behoorlijk actief. We mochten al eerder in kijkje nemen in Limburg, in Roggel om precies te zijn, en vandaag zijn we op bezoek bij Christel in Maasbracht!

little free library maasbracht

 

Hoe hoorde je van het bestaan van little free libraries? Ik zag een artikel over een minibieb in de krant en was meteen enthousiast over dit leuke idee.

Hoe is jouw little free library ontstaan? Door dit artikel liet het idee me niet meer los maar het was eerst nog even nadenken over zaken als hoe pak je dit aan, welk soort kastje gebruik ik, waar hang ik het op, hoe kom ik aan boeken? Daarom heb ik eerst nog een tijdje op internet andere minibiebs opgezocht om tips en ideeën op te doen. Toen ik op een gratis/ruilsite een kastje zag staan dat voor mij perfect was, was de minibieb zo van start.

Vanaf wanneer heb je een little free library? Op 04-04-2015 ben ik de minibieb gestart.

Wat voor boeken staan er in? Er zijn altijd verschillende genres te vinden in de minibieb, voor groot en klein, van roman tot oorlogsboeken.

Merk je dat het aanbod regelmatig wisselt? Het wisselt erg, het gaat echt met periodes, dan zie je een tijdje niemand, dan weer 3 bezoekers op een dag. Ik had zelf gedacht dat het in de winter periode drukker zou zijn dan in de zomer, maar dit blijkt niet zo te zijn.

Welke mensen maken gebruik van jouw little free library? Er komen enkele vaste bezoekers naar de minibieb maar verder denk ik dat de leeftijdscategorie wel tussen de 30 en 60 jaar zit.

Lees je zelf ook boeken die mensen inbrengen? Jazeker, ik heb een lijstje met boeken die ik nog graag wil lezen, komen ze in de bieb voorbij dan haal ik ze eruit en lees ik ze eerst zelf.

Wat zijn de reacties op jouw little free library? Eerst vinden de mensen het nog een beetje eng of vreemd om tot aan de deur te komen en een boek gratis mee te nemen of te ruilen, maar ik merk dat het zich steeds meer rond spreekt en de mensen het een leuk idee vinden en steeds enthousiaster zijn.

Wat is het leukste of meest bijzondere boek dat je in je little free library tegen bent gekomen? Het boek ‘Mariska de circus prinses’, dit was het favoriete boek uit mijn jeugd.

Waar kunnen we jouw little free library vinden? Mijn minibieb hangt aan de muur op Elzenweg 1 in Maasbracht (Limburg) De minibieb is ook op Facebook te volgen.

De minibieb doet ook mee aan de Hebban Reading challenge 2016, dus thema boeken voor deze challenge zijn ook terug te vinden op de Facebookpagina  en in de minibieb.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren