Pagina's

To the rescue

Team Ogma to the rescue!

“Goedenavond, u spreekt met de Ogma-Boeken-Hulplijn, waarmee kan ik u van dienst zijn?”

“Wat fijn dat u er nog bent, ik heb een probleem. Ik vlieg dit weekend naar de ABC-eilanden en ik weet niet wat ik mee moet nemen. Om te lezen.”

 

Ogma to the rescue

 

Het Ogma-lid van dienst droomt even weg. Zandstrand, hangmat, cocktail… Ze ziet zichzelf al in haar bikini in die hangmat hangen. Helaas, ze heeft nachtdienst en een vakantie zit er voorlopig niet in. Maar goed, het is fijn om mensen te kunnen helpen.

“Ik heb wel een idee, maar ik denk dat het misschien wat te zware kost is. Wat denkt u van “Zen voor Leken”? Dat lijkt me wel rustgevend.”

“Dat zou inderdaad niet mijn eerste keus zijn voor een zon, zee en strandvakantie. Of gaat u op dienstreis?”

“Nee, inderdaad, het moet wel een relax-vakantie worden. Dan liever iets anders. Wat vindt u van “Een Weeffout in onze Sterren”?

“Is dat het enige boek dat u mee wilt nemen? Het is (ze checkt gauw het wereldwijdeweb) zeker zo’n negen uur vliegen. Zonder tussenstop. En wat zijn de plannen verder voor de vakantie? Gaat u veel dingen doen (ze denkt weer even aan de prachtige natuur en beach bars) of dacht u meer aan een wat relaxte vakantie? En hoe lang gaat u eigenlijk?”

“We gaan negen dagen. En ik ga snorkelen, mijn partner gaat duiken. Maar ik wil inderdaad ook lekker lezen.”

“U gaat met uw partner? Anders had ik “Stella’s Minnaar” aangeraden. Prima, dan lijkt me een feelgoodroman toch het geschiktst. Wat denkt u bijvoorbeeld van de boeken van Kate Morton? Uit eigen ervaring weet ik dat ze heerlijk weg lezen. Moeilijk om weg te leggen! Mocht u liever iets historisch willen, dan raad ik u de boeken van Philippa Gregory aan. En als uw voorkeur naar iets spannends uitgaat, dan kunt u de Wallander-serie van Henning Mankell nemen. Let wel op dat u niet “De Honden van Riga” neemt. Prima boek hoor, echt spannend, maar het speelt zich in Letland af, in de winter. En dat leest niet prettig in een hangmat. Dan kunt u beter “De vijfde Vrouw” pakken. Dat speelt zich namelijk gedeeltelijk af in Afrika.”

Kortom: Team Ogma staat voor u klaar! Niet alleen met tips voor in de koffer, maar ook als u in een leesdip mocht zitten, het einde van uw boek niet begrijpt of als u op zoek bent naar het juiste cadeau voor een mede-boekenwurm. Laat het ons weten! Persoonlijke vragen over lezen, boeken en bloggen voor een bepaald redactielid? Vinden we ook leuk dus stel ze gerust! Stuur uw vragen naar contact@ogma.nu of laat een reactie achter.

Mirjam van Elst, recent uit de boekenkast gekomen als verslaafd aan het geschreven woord. Of dat nu door haarzelf of door een ander is. In een van haar vorige levens was ze een Russische doorluchtige schone die met haar Franse buldog door het Winterpaleis slenterde, op zoek naar de perfecte leesplek. Nu paradeert ze minimaal een maal per dag naar de Little Free Library om de hoek, op zoek naar once in a lifetime vondsten.

3 Comments

Geef een reactie

Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren