Pagina’s

 • Home
 • Leesverhalen
 • Heb je alles gehad….. Tekeningen van een moeder – T.H. te R.
Heb je alles gehad

Heb je alles gehad….. Tekeningen van een moeder – T.H. te R.

Het leven met kinderen is mooi. Maar daar hebben we het nu even niet over. Het beroep van zorgzame moeder gaat niet altijd over rozen. Dit boek ook niet. T.H. te R. wast en kookt en doet boodschappen. En ze tekent. Ze tekent cartoons over het leven van een moeder met drie kinderen. Tekeningen die verdacht veel gemeen hebben met haar eigen leven.

Zo hé, en ook met mijn leven! Neem bijvoorbeeld de foto bij dit blog. Die is nog nooit zo makkelijk gemaakt. Ik heb gewoon het boek bovenop de Mount Everest aan nog op te vouwen was gelegd. Bij mij gaat de was namelijk niet over rozen. Als ik naast die zorgzame moeder ook nog eens wat voor Ogma wil doen, of lekker een boekje wil lezen, moet ik keuzes maken. En die was, die haat ik! Dus komt het wel eens voor dat we ‘s ochtends vroeg sokken bij elkaar staan te zoeken uit een bult wasgoed. Jammer dan van die Huisvrouw-van-het-jaar-Award, maar al die boeken zijn het waard!!!!!! Oh ja en de quality time met mijn engeltjes natuurlijk.

 

Heb je alles gehad

Leve de humor!

Feit is gewoon dat het moederschap niet altijd even makkelijk is, maar met de nodige humor en sarcasme valt heel veel te overleven. En humor en sarcasme is wat dit boek vol cartoons van Theresa Hartgers levert. Over de onzekerheden van een nieuwe moeder, dat kinderen ALTIJD! wat te blèren hebben als je aan de telefoon bent, of net een boek hebt gepakt. Over patat, wc papier, boodschappen en hoe borrelen met vriendinnen helpt om geestelijk gezond te blijven. En natuurlijk de never ending story die De Was heet:

 

Heb je alles gehad

 

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, dat geldt zowel voor het geschreven woord als voor illustraties. Bij een boek met alleen tekst heb je soms wat meer tijd nodig om er achter te komen of het verhaal en de stijl naar je smaak is, bij illustraties is het meestal wel meteen duidelijk. De cartoons in Heb je alles gehad… zijn doodle stijl getekend, voor de tekst is gebruik gemaakt van handlettering en er gebeurt soms erg veel in één cartoon. Dat is meestal niet mijn smaak. Maar, daar had ik helemaal geen last van bij dit stripalbum.

Feestje

De opmaak van het boek is rustig en strak, links de titel en rechts de cartoon, mét wat witruimte er om heen zodat het toch rustig oogt. Je leest dit boekje in één ruk uit en mocht je wel gestoord worden door (b)engeltjes dan is teruglezen omdat je nu $#%^%#*& niet meer weet waar je gebleven bent niet nodig. Bovenal is het een feest van herkenning, waarbij ik hardop heb gelachen. Het boek is uitgegeven in eigen beheer en daar merk je als lezer niets van, zoals het hoort dus. Daar kunnen heel veel self pubbers heel veel van leren.

Zo, ondertussen heb ik weer een leuke recensie geschreven, maar die was ligt dus nog steeds op mijn bed…..

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

3 Comments

 • Maaike

  22 april 2016 at 10:00

  Wat jammer dat ik alleen mee kan doen via Facebook (heb ik niet). Het lijkt me namelijk een heel leuk boek! Ik ga het gewoon zelf aanschaffen 🙂

  Dank voor de recensie!

  Beantwoorden
  • Ogma

   23 april 2016 at 05:48

   Da’s wel sneu natuurlijk, maar ik probeer wat af te wisselen qua platform. Straks eens twitter en indtagram. Afgelopen dinsdag hadden we een give away waarbij je alleen op het blog hoefde te reageren. Deze loopt nog steeds trouwens!

   Beantwoorden
   • Maaike

    25 april 2016 at 10:46

    Dank voor je reactie! Erg sneu is het niet hoor 🙂 Eigen keuze om geen Facebook te hebben. Maar heb wel een Instragram account, ga jullie daar es opzoeken!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren